disclaimer

“disclaimer”

 Diplomatia = codificare si decodificare

Mi-a placut mereu sa fiu directa. Uneori poate prea directa…

De ce? pentru ca de fiecare data cand am vrut sa se lase un lucru de inteles, sa imbrac in cuvinte frumoase ce am vrut sa spun, interpretarea a fost departe de ceea ce am vrut de fapt sa zic…

De ce sa discut o ora pe un subiect ce-l pot inchide in 5 min, si nu implica lucruri sofisticate ?

Ca sa nu ranesc pe cei din jur… sa fiu mai putin directa, mai diplomata. de prea multe ori nu am inteles cu ce am deranjat, dar din vointa de a nu-i supara pe cei din jur am incercat sa fiu altfel decat sunt.

Dar dupa “prima runda” de discutii am simtit nevoia de a clarifica totusi ce am avut de spus, caci decodificarea mesajului initial a dus la alt rezultat. Pentru ca in mod firesc aplicam coduri diferite, decurgand din exepriente personale, pe un anumit comentariu, text si atitudine, rezultatul diferit este ceva firesc.

Clarificarile le dau cu aceeasi “diplomatie” sa nu ranesc sentimente… dar se poate sa nu fi fost in continuare inteleasa … rezultatul diplomatiei aplicate e un dezastru… frustrarile sunt in crestere, poate de ambele parti, nu am timp si nu inteleg utilitatea de a o lua de la capat cu explicatii « pe dupa colt », nu stiu cum, asa ca spun direct ceea ce am de spus.

si?! lumea sare in sus.

si?! ma fac inteleasa. Cam brutal, dar eficient 🙂

pierd titlul de “miss popularitate” sau “miss diplomatie” si?!…

 Si le sunt recunoscatoare tuturor celor ce “inteleg” ca mesajelor mele nu le trebuie aplicat un cod complicat pentru a se intelege ce vreau sa spun. Pentru ca nu vreau sa spun nimic altceva decat ceea ce spun (sau scriu). Imi este suficient codul limbajului, si sa incerc adesea sa exprim in cuvinte lucruri ce sunt dincolo de cuvinte.

 Le multumesc tuturor celor ce vad dincolo de aparente si recunosc inutilitatea invartitului in jurul cozii si a jocurilor sociale, si nu simt nevoie de a intra in defensiva, pentru ca nu ii atac, ci ma exprim…

Standard

5 thoughts on ““disclaimer”

  1. Eli Putere says:

    In relatiile interumane de tip diplomatic sunt implicati doi termeni deosebiti: reactia si raspunsul.
    Reactia este dominata de cealalta persoana (de ex.: cineva te-a suparat, esti manioasa si reactionezi in virtutea propriei manii).
    Raspunsul nu depinde de altcineva (de ex.: cineva te-a suparat, dar nu te simti manioasa, ci gandesti cu detasare). Corina nu te lasa tulburata de faptu la lumra sare-n sus; e traba ei. Tu iti pastrezi verticalitatea.
    Tinem legatura, Eli

  2. Pingback: Acasa « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s