interpretari

esti (in) ceata

Azi dimineata era o dimineata de noiembrie, usor mohorata, caci nu se vedea soarele de dincolo de nori.

Insa o dimineata clara, in care iti vedeai colegii de trafic, colegii din cladirea de otel-beton-sticla de peste drum.

Si in cateva secunde a coborat ceata. am privit-o cu uimire, caci nu stiam de unde a aparut! O ceata densa, laptoasa, in care reperele au disparut. O ceata care te invaluie si te separa de restul lumii, iti creeaza o stare in care te contopesti cu ceata, chiar universul (deoarece orizontul, limitele nu se vad), parca te evapori si plutesti.  m-am “jucat ” un pic cu ceata, m-am lasat dusa de ea, intre pamant si cer.

dar poate sa creeze o stare in care te simti mic, vrei sa-ntinzi mana sa apuci ceva solid care sa-ti confere siguranta. Poate fi asfaltul, masina, gandurile la ce ai de facut concret, lucruri care te mentin atasat de terestru.

Ceata te face sa plutesti si sa-ti dai frau liber imaginatiei, sau sa te ancorezi in „real”. Iti deschide o usa. Poti sa intri, sau poti s-o inchizi. Functie de starea de spirit, de grijile luate cu tine in bagaj/poseta/masina, de oamenii cu care vorbesti. Poti ramane imperturbabil la fenomene „periferice”, si daca poti face asta inseamna ca ai trecut de usa, eventual ai inchis-o din partea „cealalta”. Daca te dizolvi in ceata (putem folosi sintagma „dispari in ceata” :)) poti avea o alta perspectiva asupra lucrurilor pe care acum le invalui chiar tu. Nu mai esti in ceata, esti chiar ceata. Sau nor.

Incearca aceasta experienta! Iti poate deschide noi si noi perspective, poti incepe a intui sau chiar a trai ce inseamna „universul e UNUL”, ca esti in tot si in toate, ca toti suntem intr-Unul.

 Apoi ceata se ridica. Nu dispare, se transforma. Reperele capata contur, se re-materializeaza. Ai revenit in lumea lucrurilor.

Standard

2 thoughts on “esti (in) ceata

  1. Pingback: viata « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s