timpul

timp de 5 minute

Timpul trece.

il percepem ca pe o resursa critica si vrem sa avem cat mai mult timp. asa ca gasim o solutie: sa nu ne opunem trecerii lui! Cu cat ne opunem mai mult, cu atat mai repede va trece timpul. Pentru ca il umplem cu disperare cu tot felul de activitati , pentru a face cat mai multe. Avem ceva de terminat urgent… ne agitam, facem mai multe lucurui in para;lel, ne facem griji. Ding-dong, timpul a trecut.

Si daca ne straduim sa umplem fiecare moment cu ganduri, activitati, griji, preocupari, scenarii, cum sa nu ajungem la concluzia ca nu avem timp pentru noi?! Cu cat facem mai multe, cu atat avem mai putin timp pentru ceea ce e esential, pierdem din vedere insasi scopul pentru care le facem…

Este o isterie generala ca nu mai avem timp! Dar unde e timpul?! La talk-show-uri, dezbateri politice, telenovele, la ganduri axate pe grija zilei de maine, pe discutii cu seful, pe rapoartele neterminate, pe preocupari privind ocuparea timpului liber!!! In timp ce ne plimbam, facem sport, ne jucam, mancam mintea noastra toaca-toaca, genereaza probleme, liste, mananca din timp!!! Odata cu un moment liber apare gandul “si acum ce fac? Ce era pe lista? Ce s-a intamplat de nu mai am nimic de facut? ”

Si timpul trece, si asta ne face foarte nefericiti! Nu mai avem timp de o carte, de savurat un ceai, de ascultat o muzica. Oare mai stim ce sunt astea?! Cum e sa urmaresti zapada spulberata de vant de pe crestele muntilor sau vulturul care pluteste cu aripile desfacute?

Si ne dam seama ca timpul a trecut. nu numai timpul – minute ci timpul – ani. si ne apuca o alta isterie: liftinguri, botox, operatii de infrumustetare, sport intensiv si cate si mai cate pentru a ne amagi ca timpul NU a trecut, ca suntem tineri si in forta ca pe vremuri. Dar aceste masuri nu fac decat sa ne manance acelasi timp.

Incercam sa facem cat mai multe intr-un timp cat mai scurt in speranta ca astfel timpul se dilata, dar abordarea asta nu a dus pana acum la rezultatul dorit!

STOP ! lasati totul pentru 5 minute. Totul. Inchideti calculatorul, inchideti ochii, opriti televizorul, radioul, telefonul, lista de probleme de rezolvat. Pentru 5 minute. Faceti acest exercitiu. Acum.

.

.

.

.

.

Ce s-a intamplat? De cate ori v-ati uitat la ceas sa vedeti daca au trecut cele 5 minute? De ce? Pentru ca vi s-a parut ca stati degeaba sau pentru ca nu aveati idee de cat de lungi pot fi 5 minute?!

Nu v-ati uitat niciodata la ceas? Mintea a fost linistita? Super! Tocmai v-ati daruit cele mai pretioase minute. Nu conteaza cate, conteaza ca ati trait momentul. Ati adormit? Super si asta! Pentru ca v-ati reincarcat bateriile, pentru ca probabil a fost un somn mult mai profund decat cel de la miezul noptii cand incercati cu disperare sa va odihniti intre ganduri, griji reale sau fabricate. Stiati ca 80% dintre temerile noastre nu sunt reale?

Nu v-ati permis cele 5 minute?! Bine si-asa. Tineti minte: daca voi nu va daruiti 5 minute, cine o va face? Divintatea (din voi) pe care o renegati prin faptul ca orice activitate exterioara voua e mai importanta?! Eu zic sa mai incercati o data.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s