contemplari, interpretari

putina stiinta abstracta pentru ego

societatea noastra e rasturnata. e denaturata si altereaza Omul!

pentru ca in societate nu conteaza cum esti in interior, conteaza ce cred altii despre tine! chiar nu are nicio importanta daca ai ceva de spus atata timp cat o spui frumos! si conteaza ce ai de spus daca nu ti-ai facut putina publicitate inainte!

 au fostscrise tot felul de carti, tratate, cursuri pentru a invata cum sa-i convingi pe altii, cum sa manipulezi sedinte, oameni, cum sa-ti pui funditze si floricele ca sa te vinzi mai bine.

“sa dai bine” in ochii sefului, colegilor, prietenilor. da, ca sa te vinzi mai bine. sa te vinzi pe niste bani ce ti se vor da luna de luna pentru contributia la evolutia societatii care distruge Omul.  si cu cata mandrie facem asta!

 exista o lege in fizica : presiunea x volumul sunt constante.

o lege al paramatefizicii ar fi ca manifestarea sufletului e invers proportionala cu egoul,

adica, suflet x ego = constanta

 rezulta faptul ca pentru un ego maxim (= cea mai mare casa, cea mai mare masina, cea mai tanara si frumoasa nevasta etc) reducem sufletul la minim. iar pentru a fi Oameni, pentru a lasa sufletul sa se manifeste e suficient si necesar sa micsoram ego-ul :).

 iubind iti deschizi sufletul, te cufunzi in fiinta, in Univers. Parca toata lumea e a ta! ei bine, nu e a ta,chiar tu esti lumea intr-o sarbatoare a fiintei!

 cat de frumos e sa te vezi una cu stelelele cu sorii, cu praful interstellar, cu neantul! dar cum plutirea cu universul se termina in contact cu pamantul! splash! e ok sa fii unul cu galaxiile, dar nu mai e ok sa fii unul cu vecinul, colega de serviciu, cersetorul de la semafor etc. care o fi diferenta? EGO-ul face diferenta. eu sunt eu si nu sunt tu. suntem manifestarea aceleiasi divinitati, dar suntem diferiti!

adica eu = creatie Divina,

tu = creatie Divina,

dar eu <> tine.

care parte din Divin e mai Divin si cum putem face o diferenta? creatia Divina e perfecta prin originea ei. sunt Ego-urile noastre imputernicite sa judece divinul?!

ni s-a dat o minte pentru a o folosi. in loc sa ne folosim de ea si s-o lasam sa taca din cand in cand, ne chinuim s-o tinem ocupata, ne simtim vinovati daca o secunda nu gandim, pentru ca am pierde timpul. mintea creeaza ego-ul. este Ego-ul in masura sa judece Divinul?!

Standard

3 thoughts on “putina stiinta abstracta pentru ego

  1. Pingback: 3 in 1, in Univers « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s