contemplari

3 in 1, in Univers

Suntem praf in univers. Luat de vant, acoperind pamantul. Daca mai vine un nor de praf ne acopera, ne face invizibili, apoi trece mai departe, ne ia si pe noi vantul, ne continuam calatoriaclass=”aligncenter, formam nori de praf care se plimba. Plutim….

Plutim in univers, fara forma, dar cu constiinta. Si la un moment dat dam de alte conditi – temperatura, presiune, atmosfera etc si fara forma capata forma. Precum aburii se transforma in apa sau gheata, si noi vom capata o forma sau alta. Si pentru ca in conditiile locului materializarea presupune atasarea la suflet a unui corp si unei minti, vom fi 3 in 1, fiecare parte avand importanta sa, si integritatea formei va depinde de echilibrul dintre cele 3.

In dezechilibru ne putem atasa de forma, de corp. Daca ne place sau nu corpul nostru, e o alta problema pentru care am creat o intreaga industrie. Si avand in vedere ca ne consumam o mare parte din resurse pentru a ne face forma ideala avem un motiv solid pentru a ne ancora de forma, de corp. Si ce facem? Stam in bataia vantului, il lasam sa ne duca unde trebuie sa ajungem, sau ne impotrivim? Ne legam de-o stanca, de un copac, ne legam de sentimente, de oameni, de lucruri trecatoare. Pana la urma timpul si vantul vor toci stanca, vor lua copacii, oamenii, lucrurile, caci tot praf sunt, dar noi tot ne vom impotrivi ne vom dori forma si nu suntem pregatiti sa mergem mai departe! 

Daca nu ne atasam de forma ci de minte, lasand-o libera si la comanda, vom crea lucruri minunate, complicate, sofisticate. Industrii, societati, legi, reguli. Mintea ne va controla in totalitate, sufletul nu va avea vreo sansa in fata ego-ului pentru ca mereu vor exista explicatii logice care sa contrazica orice zvancire a sufletului. Dragostea va fi logica, dorinta de a avea copii va avea logica, fericirea, daca exista, va avea o explicatie logica, kilogramele in plus sau minus vor avea logica si toate vor avea repere masurabile, legate de timp, dimensiuni, bani. Si logica e hrana pentru ego (https://reflect2u.wordpress.com/2009/12/04/putina-stiinta-abstracta-pentru-ego/ ).

Daca sufletul nu se echilibreaza cu mintea, cu forma, se va rupe legatura cu lumea formelor, cu ceilalti pentru societatea e produs al mintii si mintea nu mai are niciun cuvant de spus. Mintea nu e folosita, forma nu beneficiaza de realizarile mintii, devine introvertita, devine izolata si neinteleasa, deoarece cuvintele, alt produs al mintii, nu sunt folosite pentru a crea legaturi.

La un punct de echilibru intre cele trei se ajunge dupa intelegerea lor. Pana nu intelegem importanta fiecarui element, functia fiecaruia nu vom avea capacitatea de a le utiliza in plenitudinea lor. Pana nu exploram capacitatea mintii, abilitatile fizice si frumusetea sufletului ceva ne va lipsi intotdeauna, nu vom putea trai viata in deplinatatea si perfectiunea sa.

Vom cauta mereu partea lipsa, pentru ca nu putem evolua pe bucatele.

Uneori o vom cauta printre ce avem deja si vom cauta pana vom fi cunoscut fiecare colt si particica iar si iar si pana vom intelege ca nu cautam unde trebuie, alteori vom incerca sa exploram alte aspecte ale vietii, vom gasi ceea ce cautam, si vom fi recompensati cu mult mai mult decat ne-am fi asteptat!

Standard

5 thoughts on “3 in 1, in Univers

  1. bogdan says:

    tripticul de care vorbesti, ca de altfel toate postarile tale, alearga sa implineasca un Firesc al Firii. ce va fi atins, nici o grija, indiferent de tipul ritualului folosit ori a coloraturii socio-psiho-religioase. doar legarea noastra de timp ne va da masura reusitei prin durata parcursa.
    insa BUCURIA … e semnul ca Viata a izbandit.

    sa ne bucuram!

  2. Pingback: viata « Oglinda Oglinjoara…

  3. Pingback: ego-ul din aproape 360 de grade « Oglinda Oglinjoara…

  4. Pingback: Echilibrul (dintre corp, minte si spirit) « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s