sa facem ceva!

alchimia locuintei

Alchimistii considerau ca exista o omologie Cer-Pamant, Macrocosmos-Microcosmos, conform Legilor Kybalionului  din Tabulai Smaragdina a lui Hermes Trismegistus. Una dintre aceste legi, Legea Corespondentei, spune: “Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos si ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus”. In acest spirit, lumea terestra era o reflectare a lumii astrale, cele de Sus fiind legate de cele de Jos, facand parte integranta din Cosmosul viu. Prin principiul analogiei, asemanatorul actiona asupra asemanatului, lucrurile superioare guvernau pe cele inferioare si orice schimbare in lumile superioare constituia viitoarea schimbare in lumea terestra. 

 Lumea terestra este in schimbare, ceea ce inseamna ca lumile superioare deja s-au schimbat, si ca nu avem de ce sa ne opunem schimbarii, chiar mai mult decat atat, avem o ocazie unica de a o sustine! Pentru ca se sfarseste o perioada de destramare, degradare si decadere si urmeaza o perioada a renasterii spiritului universal in Om. Si asta pentru ca Omul evolueaza in Univers, pentru ca scopul existentei este atingerea armoniei, iubirii, compasiunii Universale.

Pentru ca raul nu exista decat ca o absenta a binelui. Unde se deschide usa iubirii dispare raul, nu poate exista un scop in a face rau…

Una din schimbarile tangibile in plan terestru sunt locuintele armonioase in care traim, camine care ne reprezinta si in care ne regasim linistea familiei si linistea interioara. Salasul din centrul orasului, mobilat dupa ultimele tendinte, iluminat cu tot felul de inovatii de ultima ora, racordat la utilitati moderne si consumatoare de resurse ala pamantului incet, incet se muta in zone verzi, linistite, va fi construit dinmateriale prietenoase cu natura si cu cu noi, si datorita folosirii energiilor alternativa nu va mai fi nevoie sa secatuim planeta noastra pentru comfortul citadin. Noua noastra casa se numeste casa naturala, sau organica, bio, eco…

Si mai multe la acest subiect si parere personala puteti citi in interviul pe care l-am acordat pe un site foarte actual, specializat in astfel de proiecte:

http://www.bioconstructii.ro/content/interviuri/

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s