contemplari

ce coincidenta!

Cat de mult trebuie sa te tranteasca Fiinta ca sa-ti dai seama ca te indepartezi de Cale? Cat de tare trebuie sa fii ingenunchiat ca sa intelegi?

Nu exista coincidente! Din punct de vedere stiintific totul e cauza-efect, actiune-reactiune. Din punct de vedere religios, totul e vointa divina. Viata noastra este undeva la mijloc, si cand nu suntem siguri de ceva, nu intelegem care a fost cauza sau de ce Divinul ne arata ceva sau ce ne arata, spunem ca e coincidenta…

Ce este o coincidenta? De ce ti se intampla anumite lucruri? Pentru ca ai avut ghinion sau noroc? De ce ignori anumite lucruri care ti se intampla intr-un mod foarte evident, daca pot spune asta?

Am venit pe pamant ca urmare a cererii noastre (a eului nostru). Am venit cu un anumit scop pe care ni l-am ales in deplina cunostiita de cauza. Am venit sa mai facem un pas in evolutia noastra in Univers, sau sa ajutam alte suflete sa treaca pestre anumite praguri, obstacole. Am venit aici, si intr-un fel sau altul scopul nostru va fi atins. Daca nu, vom reveni iar si iar, pana putem trece la nivelul urmator.

Si nu suntem singuri aici! Impreuna cu noi sunt alte suflete, oameni dragi, parinti, copii, frati, prieteni, dusmani, sunt ghizi spirituali, ingeri, arhangheli gata sa ne ajute. Este eu-l nostru interior gata sa ne ajute, este intreg universul care sub diferite forme ne arata daca facem lucruri in sensul scopului ales sau nu. Si primim „premii”: incurajari, stari de multumire,implinire, bunastare, sau ne da cate una „peste ceafa” si sansa de a ne da seama ce am gresit si sa putem corecta. Noi, aici, in viata asta, nu intr-una viitoare in care altfel va trebui sa venim sa corectam greselile; noi, aici nu alte suflete venite „descendenti” ai nostri in viitor.

Felul in care interpretam lucrurile si, in consecinta, actionam, tin de Liberul Arbitru ce ne-a fost daruit pentru a ne insoti in calatoria pe Pamant.

Deci, ce este coincindenta sau ghinionul sau norocul? Este o super-sansa de a avansa 5-10-15 casute in drumul catre tinta (ca la „nu te supara frate”). Conditia e sa ne dam seama de ce s-a produs un anume lucru, care este legatura sa cu Creatia, cu existenta noastra pe Pamant.

Intamplarile din viata noastra sunt asemeni unor vortex-uri . Ne apropie sau ne indeparteaza de un centru de forta, sau chiar de calea noastra. Cu cat ne apropiem mai mult de centru, cu atat lucrurile se accelereaza, ni se intampla din ce in ce mai multe lucruri bune, sau rele. Oricat de accelerat se inatmpla lucrurile, oricare ar fi gravitatea lor, putem opri pentru o secunda timpul pentru a reflecta, pentru intelege. Si intotdeauna putem alege daca sa continuam drumul spre centru sau nu, dar cu cat suntem mai aproape, cu atat e mai greu si mai dureros. Dar PUTEM sa iesim din palnie, putem intra intr-un du-te vino, precum cu sania pe derdelus – ne apropiem de iesire, dar nu avem sufiecienta forta, credinta, convingere,si revenim, sau iesim si stam departe de centru, intr-un loc unde fortele sunt mai slabe, lucrurile se petrec mai incet, poate mai armonios. Si plutim pana cand prin gandurile-energiile noastre suntem atrasi catre noi si noi centre de forta in care alegem ca e potrivit sa ne cufundam sau nu…

Si tot asa pana ajungem la acel punct pe care l-am ales sa-l gasim. Din coincidenta…. 🙂

Dar stiti ce e in centrul vortexului? Liniste, nemiscare, armonie!!!

Si cum totul are o corespondenta, ce e sus e si jos, ce e in macrocosmos e si in microcosmos, omul insusi este o palnie de energie, de emotii, de ganduri. In palnia fiecaruia dintre noi se concentreaza toate experientele noastre manifeste sau nu (=ganduri, intentii, vise). Si ne putem agata de ganduri, emotii, stari si sa ne invartim impreuna cu ele sau putem sa ne detasam de ele (Atentie – am zis ne detasam, nu ne lapadam, renegam etc. asta inseamna ca ele in continuare exista, dar ca „entitate” separata – noi nu suntem emotia, dar traim o emotie!).

Cand am reusit ne detasam de ele inseamna ca suntem in centru nostru, in liniste, nemiscare, armonie. Si brusc se insenineaza, se face lumina! Si vedem dincolo de ce ne arata ochii. Vedem ce suntem si incotro ne indreptam si intelegem…

https://reflect2u.wordpress.com/2009/12/07/luminita-de-la-capatul-tunelului/

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s