contemplari

si daca?

Lucrurile nu se intampla dupa legile si regulile noastre, ci dupa ale lui Creatiei.

Vorbind despre viitor, vorbind despre schimbarile prin care trecem ca parte a universului, ca omenire, mi se pune iar si iar aceeasi intrebare: „si daca in 2012 nu se intampla nimic? Lucruri similare am auzit si despre sfarsitul lumii in 2000… si nu s-a intamplat nimic!”

Si ce importanta are daca nu se intampla atunci nimic de vreme ce ti se poate intampla acum cel mai minunat lucru? De ce sa astepti pana atunci? De ce te pregatesti pentru ceea ce va fi atunci? Cand te-ai pregatit pentru clipa ASTA?

Tocmai noi, cei ce incet-incet ne trezim facem ca ceva sa se intample. Si noi nu facem acest lucru intamplator! Nu! Este misiunea cu care am venit pe Pamant. Am venit sa evoluam ca indivizi si ca grup.

Am venit si lectia pe care am invatat-o e ca atunci cand se face voia SA, sufletul meu se bucura. Sunt fericita fara un motiv logic, ma simt ca pot pluti, imi vine sa-i trezesc pe toti in jur, sa le arat ca viata e aici, si e iubire, e armonie! II multumesc pentru asta! Si daca tot ce traiesc e o stare de bine cum nu de multe ori am avut sau eventual a trecut repede, cum pot sa ma indoiesc ca asa e bine??? De ce sa ma-ndoiesc de fericire daca asta simt? ca mi-o explic sau nu e irevelant!

“Ei da.., avem nevoie sa ne pregatim, dar cu masura, pentru ca sa fim pregatiti si in cazul in care nu se intampla nimic.” Ei bine, daca-mi permiteti, sfatul meu este sa nu va bazati pe jumatati de masura. Daca vreti cu adevarat sa fiti pregatiti, pentru indiferent ce va fi, atunci trebuie sa traiti lucrurile pe deplin. Fie rational, fie spiritual. Caci a deschide usa spiritualitatii inseamna a deschide usa, inseamna a lasa loc luminii sa intre, si lumina intra cu totul.

Daca spiritul tau e deschis, daca primesti in tine iubirea universului e imposibil sa fii vreodata in situatia de a nu sti ce sa faci, de a fi surpins de ce se intampla.

Insa daca mintea isi face constructiile logice, daca totul e cauza-efect si nimic altceva, atunci orice mica schimbare te va surpinde si te va bulversa!

 De ce avem nevoie de reguli si de constrangeri? De ce ne complacem in limitarile impuse de altii prin religie, legi si dogme? Trebuie sa ne spuna cineva (o autoritate!), cu certitudine, ce se va intampla, ca exista, ce exista etc, si atunci putem sa ne jucam de-a negarea, incepem o recapitulare a tuturor cunostiintelor predate, a indoctrinarilor, si sa spunem ca vorbeste prostii.

Daca aceleasi lucruri ti le spun cei apropiati iar e o problema, caci vezi tu, o schimbare a cuiva e neaspteptata, are niste cauze, si aceste cauze esti iar pregatit sa le combati…

E alegerea fiecaruia calea pe care o urmeaza.

Poti sa-l (re)citesti pe Pinocchio! :))  

Si apropo. Stiti de ce povestile se termina cand totul se rezolva? Pentru ca ce se intampla nu mai conteaza! Odata ce ai ajuns ACOLO, lucrurile se intampla. Altfel, si asta nu o poti explica in cuvinte! Dar e minunat!

Si pentru cei care-si zic ca vremea lor a trecut: cat de tanar sau batran era Gepeto cand dorinta i s-a implinit? Si i s-a implinit pentru ca in viata lui a adus bucurie si fericire altor oameni prin faptul ca a creat… jucarii! Nu imperii, nu colectii. jucarii.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s