contemplari

muntele – o incercare de abordare

Imi plac foarte mult muntii. Poate pentru ca am crescut la poalele lor, poate pentru ca semnifica ceva maret, stabil, solid, neclintit, greu de escaladat, vesnic. Muntele e ceva mare, mult mai mare decat omul, asa cum s-a materializat pe acest Pamant.  Muntele e de neclinit in semetia lui, si va fi aici si peste mii de ani… oferind o infinitate de perspective calatorului de pe Calea catre varf.

Fiecare curba, fiecare nor, fiecare raza de soare ii schimba imaginea, schimba ceea ce vezi. Muntele poate fi infricosator, intunecat de nori, batut de vant, de ploaie, sau poate fi senin, ocrotitor, inaltator. Iti imprumuta din „starea” lui, sau iti oglindeste starea ta.

Dar daca vrei sa fii in siguranta pe munte indiferent de vreme si toane trebuie sa inveti fii atent la fiecare semn, la fiecare adiere de vant ce poate aduce furtuna sau poate risipi ceata. E bine sa stii sa-l respecti, sa stii sa raspunzi exigentelor sale.

Muntele iti poate povesti multe. Daca-l privest de departe e un colos inabordabil, vazut de aproape incepi sa vezi ca parca-ti devine prieten. Si asta vine din starea interioara… de felul in care esti pregatit sa-l vezi. De la distanta, cu convingerea ca locul tau nu e  pe munte, sau de aproape, cu curiozitate, respect…

Si cu toate ca muntele ma atrage prin neclintirea sa, imi dau seama ca doar stanca isi permite sa ramana neschimbata. Omul trebuie sa se schimbe pentru a nu deveni o stanca rigida in neclintirea sa.

Omul e energie mai presus de materie, iar daca materia poate deveni inerta, energia curge.

Standard

2 thoughts on “muntele – o incercare de abordare

  1. Pingback: alegeri… Iisus sau Baraba? « Oglinda Oglinjoara…

  2. Pingback: sunt aeriana! « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s