contemplari

a face – a crea – a fi Creator

Cine sau ce este Creatorul? Creatorul este cel care, in conditiile planetei Pamant,  materializeaza ganduri/energii in culori/forme/lucruri.  Cand am venit pe pamant, am venit cu o mostenire divina: suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Asta inseamna ca fiecare dintre noi purtam un sambure al creatiei, si purtam capacitatea noastra de a crea la randul nostru.

Ce este Creatia? Creatia este  rezultatul gandurilor, energiilor noastre. Si Creatia ia multe Forme. Creatia este o pictura, creatia este o sculptura, o simfonie, o poezie,  o haina, o mancare, o casa, un copil, o familie (oare de ce majotitatea sunt feminine?!)

Creatia este materializarea i-materialului. Sau, mai simplu, : ce culoare are gandul tau?  Ai ganduri senine, luminoase, albe? Sau ai ganduri intunecate, negre?  Sau roz, bleu, mov, galbene  etc?

Creatia este nesfarsita. Astfel ca daca ai un gand prima data se creeaza, i se ataseaza, o culoare. Daca persista se transforma intr-o stare, un fel de a trai, daca devine obsesie poate deveni boala… gandurile sunt primul pas spre materializare. daca gandurile sunt armonioase, pline de iubire, iti creezi o viata armonioasa, plina de iubire. Si invers…

Astfel prima data ne folosim, constient sau inconstient,  de mostenirea noastra de Creator  prin formarea gandurilor, a fanteziilor, a viselor. Ne visam pe o plaja insorita si incepem sa “ornam” peisajul cu un partener, un copil, prieteni, cocktail, frunze de palmieri. Cu credinta, convingere si timp gandurile se materializeaza cu TOATE detaliile  pe care le-am pus in peisaj. Atentie toate inseamna toate! Include materilalizarea indoielilor, temerilor, omisiunilor!

Un Creator face ca lucrurile sa se infaptuiasca. Un pas in a te  “simti” Creator e sa iei o coala de hartie si sa desenezi. Nu dupa model, nu dupa un sablon, ci sa-ti desenezi gandurile. Sau sa faci orice altceva etern sau efemer (eu de exemplu am creat un peisaj de iarna din hartie, carton si cu creioane colorate. E adevarat, m-am inspirat dintr-o “carte pentru maini dibace”, dar am contribuit si cu partea proprie).

Omul zilelor noastre a devenit un consumator. si s-a indepartat de starea de a fi un creator! si astfel s-a indepartat de esenta sa unama!

din creator, fauritor de lucruri (tamplar, fierar, tesator,agricultor etc), a decazut, a devenit un parazit care consuma resursele universului fara a pune nimic in loc! consuma, utilizeaza, epuizeaza, polueaza… (astazi m-a intrebat un doctor daca cumva am un aspirator nazal sa-i curat nasul copilului!!!! Probabil ca sunt reticenta la avansul tehnologic, dar ciar sa nu mai stim sau sa uitam sa ne suflam nasul?!) in locul nostru  am invatat sa cream roboti sa ne faca treaba. Asta nu ar fi atat de rau daca in timpul ce il economisam am crea, am evolua prin gandire, prin meditatie, prin a-i ajuta pe altii! Dar nu, nu facem asta, ne degradam cu o telecomanda in mana, asteptam sa ni se spuna ce sa facem si ce sa GANDIM! (exemplul cel mai simplu este politica: ii denigram pe oricine ar fi in opozitie sau guvernare in functie de ce auzim, citim sau vedem la televizor; sau un altul e referitor la partenerul si silueta ideala – trebuie sa fie blond/a cu ochi albastri, intr-o excelenta conditie fizica, sa aduca micul dejun la pat, flori/cadouri cu orice ocazie – daca nu exista ocazie s-o inventeze etc).  cum poti fi fericit/a daca lumea ta o creeaza altii? Cum vor crea altii o lume ideala pentru tine? O vor crea pentru ei! Nu ai de ce sa asimilezi ceea ce altul are sau isi doreste pentru ca tu esti tu. Da, particica al aceluiasi univers, dar nu particele identice!

Hai sa ne recunoastem, sa ne constientizam identitatea, apoi dorintele, puterea, afectiunea, creativitea, viziunea, si apoi sa pornim pe aripile Universului! http://www.bodyalchemist.ro/content/deschiderea-chakrelor.htm

Sa ne reintoarcem la conditia noastra de Creatori alaturi de Creator!

Standard

3 thoughts on “a face – a crea – a fi Creator

  1. Pingback: omul e ceea ce creeaza « Oglinda Oglinjoara…

  2. Pingback: tara arde, babele se piaptana « Oglinda Oglinjoara…

  3. Pingback: creatorul de realitati « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s