contemplari

cand lucrurile se intampla…

Uneori se intampla lucruri neasteptate. Cand te astepti mai putin ti se intampla un lucru minunat!

Ma intrebam adesea care este misterul lucrurilor care pur si simplu se intampla.

Si am ajuns la concluzia ca sunt de fapt doua „mistere”: unul e sa ai o atitudine pozitiva fata de viata, si al doilea, e sa nu ai asteptari.

Cum asa?

Sa ai o atitudine pozitiva inseamna sa ai incredere ca totul se intampla in armonie cu Universul in totalitatea si unitatea sa, sa fii in rezonanta cu aceasta armonie. Asta in „traducere libera” inseamna ca toata fiinta sa ta sa fie si sa emane iubire, compasiune, armonie. Inseamna sa intelegi de ce lucrurile se intampla, si sa ai incredere ca lucrurile care vin spre tine sunt intru ajutorul tau, asemenea copilului care are incredere nelimitata ca parintele sau este langa el pentru a-l sprijini, a-l ajuta, a-l alinta, si cand e nevoie de a-l dojeni sau chiar pedepsi. Dar niciuna din actiunile parintelui, oricat de nedreapta, reatacioasa, rea ar parea pentru copil,  nu denota faptul ca il iubeste mai mult sau mai putin. Este o reactie la ce a facut copilul, nu la identitatea lui!

Sa nu ai asteptari inseamna sa nu-ti programezi ceea ce ti se va intampla. Sa nu faci proiectii mentale influentate de teama, neincredere, ura. De asemenea, sa-ti doresti lucruri care nu sunt in acord cu menirea ta pe pamant, care ar cauza dezechilibre in alte coltisoare ale universului, nu sunt posibile sa se materializeze! Cere Universului, Divinitatii doar lucruri legate strict de persoana ta.

Sa nu ai asteptari inseamna sa ai pur si simplu incredere, sa visezi si sa vizualizezi lucrurile placute, care te bucura si te fac sa fii fericit.

Si nu vei fi niciodata dezamagit!

Odata ce lucruri minunate incep sa ti se intample, ele nu se vor mai opri, vor continua sa vina catre tine. Cu o conditie: sa nu lasi mintea sa le opreasca.

Caci mintea are o forta incredibila. Dar forta sa se manifesta doar fata de tine, te face sa te relationezi, pozitionezi fata de altii, te face mandru, ambitios, lacom, iti schimba modul in care vezi lumea, te face sa te simti print sau cersetor intr-o lume in care poti avea tot de ce ai nevoie ca OM, nu ca EGO!

Mintea are o forta incredibila, dar nu poate muta muntii! Doar Tu, Omul, ai capacitatea de a schimba universul! Tu, sufletul tau este un fractal care poate modifica intreg modelul…

Cu o conditie: sa accepti si sa intelegi ca nimic nu e intamplator, ca totul vine de la un Creator care te ocroteste si te creste sa fii asemeni lui!

Standard

2 thoughts on “cand lucrurile se intampla…

 1. bogdan says:

  Stii bine ca Tu esti o minune prin ce scrii. Subiectul are darul de a face sa se deschida celalalt, iar relationarea sa atinga infinitul. EU sunt altul cand citesc, simtind patrunderea fiorului Firii. Nu sunt deloc aspecte usor de inteles, insa nici imposibil de priceput. Dar solicita atentia personala si catre alte zari ale existentei.
  Multitudinea de potente din noi este ea insasi o minunatie. Si cata tristete ne acopera tocmai pentru ca nu vedem sau ne reducem capacitatile legamantului Prieteniei Eterne.
  Insa ineditul Vietii lasa intotdeauna loc pentru mirificul din noi, din jurul nostru, din ceilalti.
  Iti multumesc!

  Zambesc ….

  • sunt multe lucruri pe care nu le inteleg fie din cauza codificarii trairilor in cuvinte, fie ca nu am ajuns la maiestria necesara pentru a le intelege.
   stiu ca limbajul e cea mai mare bariera in comunicare, si incerc sa-i ajut pe cei a caror cautare este ingreunata de sensul diferit al cuvintelor.
   iti multumesc pentru comentariul tau! e minunat sa ti se arate cand si cand ca e ok, sunt pe linie 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s