contemplari

dilema cautatorului nerabdator

Sau rabdarea lui aici si acum.

Ce fericita am fost cand am dat prima data peste sintagma aici si acum! Traieste-ti viata aici si acum!

Era parca o razbunare a afaptului ca pentru mine nu prea exista maine, exista azi. Nu exista “voi face” fara a sti exact “cand” voi face. Eu vreau ca toate sa se intample acum. Aici. Nu maine, poimaine, mai vedem noi cand 🙂

Daca-mi doresc ceva, imi doresc acum. Nu imi doresc pentru urmatoarea viata! Da, e adevarat, mutarea intr-o casa noua nu se poate intampla instantaneu, dar din momentul in care am decis ca vrem asta ar fi bine sa si actionam in acel sens. Un enunt ramane o declaratie de vointa daca nu e urmata de actiune!

Ei bine, asta e foarte ok – pentru mine, care circul cu rapidu’, nu si pentru cei mai temperati din jur care sunt in accelarat!

Apoi am dat peste cuvantul rabdare. Nuca tare! (iata ca am gasit si-o rima:)) rabdare. Piatra (nuca) rara si pretioasa… n-am avut-o niciodata, cum as putea-o avea aici si acum?! Dati-mi putina rabdare. Dar acum!

Rabdarea – cata era ea, mi-a mancat-o copilul cu care nu stiu cum pot avea atata rabdare…

Sa am rabdare sa se intample lucrurile, sa astept sa se intample?! Cum adica, asa, sa nu fac nimic?! Pai ce sa se intample? Acum nu se petrece chiar nimic? Ce altceva decat este ar trebui sa fie?

Si, in retorica problemei, am gasit o noima, o modalitate de a combina “aici”, “acum” si “rabdare” intr-o singura fraza: cheia e nu sa vrei sa se intample ceva aici si acum, ci sa traiesti ce ti se intampla aici si acum, si sa ai incredere si rabdare ca ceea ce trebuie se va intampla. Pentru ca se va intampla, se chiar intampla. Trebuie doar sa vezi asta. Se ruleaza cu o viteza prea mica sau se precipita lucrurile? Este rezultatul gandurilor trecut care nu s-au materializat instantaneu.

Vrei sa ti se intample repede? Se va intampla repede, dar daca acceleratia ta este diferita de cea a Universului, rezultatul poate fi ca lucrurile se precipita atunci cand Universul e pregatit sa mareasca viteza. Iar pe tine te poate prinde descoperit.

Dorinta ta e lege pentru univers, dar nu tu faci legile universului! Iti doresti un lucru, il vizualizezi. Universul va face in asa fel incat sa-ti materializeze dorinta. Insa trebuie sa intelegi si sa accepti legile dupa care functioneaza, care sunt legi universale si pe care nu le poti modela dupa vointa momentului. Universul nu e haos, nu a fost niciodata si nici nu va fi!

Iti doresti sa vezi floarea inflorita, cu petalele desfacute. Ea va inflori, dar daca nu ai rabdare si ii desfaci petalele o omori. Ea va fi desfacuta, dar esti sigur ca asa ai vrut sa fie?

Deci: nu forta ca lucrurile sa se intample aici si acum, si constientizeaza si traieste clipa asta. Fiecare clipa e o temelie pentru ce va veni. Cum iti asterni asa dormi – doar ca vorbesc despre un nivel subtil (dorinta, energie si rabdare) care se va materializa dupa rabdarea cu care ai incredere sa vezi ca se intampla.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s