contemplari, interpretari

evolutie. salt.

Daca suntem fiinte ale luminii, de ce experientele pe care le avem pot fi atat de dureroase?

Nu putem evolua in lumina pana cand nu constientizam consecintele posibile ale gandurilor si faptelor noastre. Faptul de a fi in Lumina, in Pace, de a Cunoaste, de a accesa Adevarul confera puteri nebanuite de noi aici, acum, pe Pamant, si inainte de a avea aceasta putere trebuie sa experimentam, sa aflam care sunt toate urmarile posibile a folosirii acesteia!

[O teorie spune ca Atlandida a disparut pentru ca dispunea de niste puteri fantastice, si ca locuitorii sai nu si-au dat seama de limitele sale si de cat de rau puteau provoca si s-au auto-distrus. ]

Sa revenim la perioada post-Atlantica, sa vedem ce poate insemna asta pentru fiecare, in mod individual.

De exemplu, daca intr-o viata esti un conducator crud si nemilos cu dusmanii prizonieri, in viata viitoare vei fi prizonierul unui asemenea conducator (nu trebuie sa fie neaparat armata, poti avea sefi, concurenti similari, care-ti bantuie gandurile si-ti fac viata amara). Si vei fi prizonier pana cand iti inveti lectia, pana cand devii capabil de a te desprinde de realitatea aparenta, sa zici multumesc, mi-am invatat lectia.

Sau daca ai intervenit in liberul arbitru al cuiva, impunandu-ti vointa, oprind pe cineva sa actioneze dupa propriile dorinte, va veni momentul in care ii vei lua locul, vei simti cum este sa fii umilit, dominat, fortat sa faci lucruri impotriva vointei tale. Fie ca asta inseamna ruperea de fiinta iubita, fie obligatia de a face o munca silnica.

Daca ai inselat increderea cuiva, ai profitat de o anume pozitie, relatie cu cineva (prieten, partener,frate, parinte) pentru ego-ul tau, pentru putere, castig material sau orice alta cauza si ai provocat un rau, suferinta prin faptele tale,  

Dar pentru ca suntem in continuare parte din acelasi Univers, pentru ca dorinta noastra a fost la baza tuturor celor ce ni se intampla,  putem schimba mostenirea noastra. Pentru ca, asa cum am scris mai sus, trebuie sa constientizam forta puterii noastre, a consecintelor ce le putem genera. Si nu trebuie sa ne traim raul creat decat pana in momentul constientizarii, pana ne invatam lectia. Odata ce ai lasat loc luminii sa patrunda in tine, intunericul dispare. Nu trebuie sa faci nimic pentru ca raul sa dispara. Trebuie sa deschizi usa binelui. E adevarat, te poate orbi pentru o secunda, te poate speria,  face s-o iei la fuga, dar odata ce te-ai obisnuit cu ea nu mai poti intelege cum ai putut sta in intuneric, cum multi in jur se lupta sa ramana in intuneric…

Universul e un respect reciproc, iubire si armonie. Dar este reciprocitate in momentul in care respecti, iubesti neconditionat, recunosti frumosul in ceea ce pana acum ai considerat urat. Atata timp cat ramane o umbra cat de slaba de dusmanie, de ura, de sete de razbunare, de dominare etc in tine acestea ti se vor arata prin oamenii pe care ii intalnesti!  

Monstrii pe care-i vedem in desene animate sau filme de sunt oameni cu suflete monstruoase. Ati observat cu siguranta ca o persoana care la prima vedere vi s-a parut urata si respingatoare s-a schimbat odata ce ati inceput sa vorbiti cu ea, cand v-a transmis gandurile, iubirea, frumusetea sufletului sau? Fata asimetrica, stramba, nearmonioasa fizic s-a transformat din “urat” in “deosebit, cu o frumusete aparte”.  Este alegerea noastra daca in jur avem monstri sau ingeri! Nu trebuie sa-i schimbam, nu trebuie sa plece de langa noi, schimbarea e in noi, in intelegerea si modul nostru de a privi lumea!

Omenirea evolueaza. Dar vor evolua pe un plan mai inalt doar cei care Stiu, Inteleg toate consecintele puterii. Nu va evolua niciun Om care sa nu fi cunoscut durerea si amploarea provocata de aruncarea unei bombe; care sa nu fi cunoscut capcanele unui sistem economic bazat pe consum, pe epuizarea resurselor pamantului, pe distrugerea lui. Nu vor face saltul nici cei care vor sa-i domine pe ceilalti, care nu inteleg ca fiecare are libertatea sa de a decide de a actiona si nu avem niciun drept de a fi unul stapanul celuilalt. Pentru ca, daca nu ar fi asa, oriunde ne-am duce din acest purgatoriu am lua totul de la inceput. Si ideea e de a evolua, nu de a repeta!

Cineva mi-a scris acum ceva timp ca Pamantul e cel mai cumplit purgatoriu. Sau groapa cu lei. Hai sa ne invatam lectiile, sa ne indeplinim misiunea, si sa evoluam! Sa schimbam planeta Pamant, sa-i redam echilibrul, armonia, Viata. Sa nu o lasam sa moara. Sa facem saltul cu totii, impreuna!

Standard

One thought on “evolutie. salt.

  1. Pingback: ego-ul din aproape 360 de grade « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s