sa facem ceva!

subiecte…

n-am mai postat nimic de cateva zile pentru ca oscilez intre diferite subiecte… gen:

– Pamantul arde (se transforma) si babele se piaptana (ne vedem in continuare de ambitiile noastre meschine, in loc sa ridicam ochii spre lumina)

– Cum stii ce e raul fara sa cunosti binele si ce e binele pana nu ai cunoscut raul?

 – Paranomal sau par-a-normal?

– De ce ne opunem cu toate fortele de care dispunem instinctelor si intuitiei?

– De ce indolenta, nepasarea, linguseala si/sau egoismul sunt calitati necesare ptr promovare?

– A spune si face lucruri contrar legilor naturii sau ale evolutiei si creatiei, a te pune impotriva evolutiei firest a universului sunt originea tuturor suferintelor noastre

– Poate ca ai dreptate, dar doar pentru ca se pare ca ai argumente logice la orice. Totusi ceva imi spune ca e mai mult decat atat, dar nu te pot convinge, sa fug?

– de ce nu vedem ce scrie in biblie sau alte scriem sacre, ci ne bazam pe interpretarile unor oameni, fiecare cu viziunea proprie, care poate diferita de a noastra?

– de ce urmam turma cand de fapt vrem sa fim tratati distinct, in mod individual, cu calitatile noastre particulare?

si altele pe care nu le-am notat dar mi-au apart in cale si in gand… va rog sa ma ajutati in a decide un subiect sau altul, chiar diferit si nu din cele enumerate, de care v-ati lovit voi?

Standard

One thought on “subiecte…

  1. carmen says:

    Cred ca m-am lovit de toate si in toate cazurile am trait sentimente dintre cele mai diferite: in anumite cazuri m-am sufocat de indignare, in altele m-am ros zile in sir intrebandu-ma de ce, in altele am acceptat ca asa e si nu trebuie sa mai caut, desi nu eram impacata si tot asa…cred ca daca nu traim toate astea nu avem cum sa mergem mai departe.
    Cineva imi spunea acum cateva zile ca daca nu treceam prin anumite experiente nu ajungeam aici, acum. Probabil ca este adevarat, dar sincera sa fiu nu ma simt deloc mai bine stiind ca alegerile mele din trecut au determinat modul in care am intrat si trait acele experiente.
    Singurul lucru pe care il constat ca o schimbare buna este faptul ca reusesc sa ma detasez mult mai rapid de situatii, trairi etc, decat inainte si pentru mine asta este un pas mare inainte. Am invatat ca pot sa ma uit la viata mea ca la teatru si pentru acest lucru stiu sigur ca experientele viitoare nu ma vor mai face sa ma intreb de ce a trebuit sa aleg o cale in loc de alta.
    Acum cateva zile am primit un “feed-back” negativ si nu numai negativ dar exprimat intr-un mod neprofesionist de la o persoana mai sus decat mine in ierarhia organizationala. M-am enervat teribil in prima faza pentru ca se repetau niste cuvinte pe care niste alte persoane mi le adresasera intr-o alta ocazie si ma gandeam oare de ce oamenii sustin acelasi lucru, oare chiar asa fac eu si nu-mi dau seama? Apoi, calmandu-ma, mi-am dat seama ca le preluasera unul de la altul pentru ca nu stiau ce anume sa-mi reproseze si foloseau niste clisee organizationale de gen: stilul de management trebuie imbunatatit, skills-urile interpersonale trebuie si ele lucrate mai mult (jargonul nu-mi apartine)…am tras aer in piept si am intrebat cald: cum anume? dati-mi un exemplu simplu, pe care voi il aplicati cu succes, iar raspunsul a fost ca o sa mi se arate la momentul potrivit, in situatia potrivita…bullshit(asta imi apartine!)…si atunci am izbucnit in ras, pentru ca mi-am dat seama cat de tare se bat oamenii astia in ego-uri! insa, m-am bucurat ca pot trai printre ei, imi pot face treaba bine si nu astept nici laude, nici mariri, nici nimic! ma bucur pentru fiecare dintre cei din jur care privesc si raspund cu caldura eforturilor mele si ma gandesc ca intr-un mediu lipsit de “ispite” nu iti poti da seama de taria trairilor tale!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s