contemplari

tara arde, babele se piaptana

Stateam de vorba azi cu cineva, “plangandu-ne de mila” si de faptul ca tot ce nu putem tolera este nedreptatea. Ca subsidiar, ne e greu sa intelegem inconsecventa, partinismul si anumite atitudini gen daca sefu-i in concediu imi fac si eu de lucru vreo doua zile pe-acasa…

Cum tocmai ce-mi luasem lectia cu asa da, asa nu, am incercat sa raman oarecum detasata de subiect si incercam sa gasesc un mod de a depasi subiectul lasand insa a intelege ca simpatizez intru totul anumite atitudini impotriva cotropirii omului de catre servici, cu revolta impotriva indemnului ca “poate in timpul tau liber muncesti un pic si pentru actiunea x…” , cu neintelegerea faptului ca ti se cere sa fii intr-un anume fel, dar apreciata de fapt este exact atitudinea contrara….

Cer de primavara, soare bland, si ne gandeam ca trebuie sa intram in cladirea ermetica, asa-zis ecologica (de fapt intr-un fel corect – noi nu putem polua atmosfera caci nu putem deschide geamuri…) cand a sunat telefonul.

Doi tineri au avut un accident. El a murit, ea in stare foarte grava in spital… nu-i cunosc, erau cunostinte/prieteni ai interlocutoarei, asa ca m-a atins doar ironia situatiei, a faptului ca ne plangem de niste fleacuri pana la urma, sau ne pierdem in fleacuri, in locuri de munca ce ni se potrivesc in anumite proportii,  amanam lucrurile frumoase, placute sufletului pentru a performa, a primi (poate) un banutz in plus la sfarsitul anului, de a fi mai destepti decat colega de alaturi, de a primi proiectele mai “tari” cu o mai mare vizibilitate in fata boardului de conducere…

In jurul nostru Oameni TRAIESC, MOR, isi implinesc destinul sau se tanguie de neputinta…. oare in ce categorie suntem?! Traim, dar nu TRAIM, de murim, murim in fiecare clipa in care uitam de noi, de ce suntem aici, de cine suntem, ne implinim destinul? Probabil mult prea putini dintre noi. Dar ne tanguim, caci e simplu, ne e la-ndemana…

Universul se schimba, planeta se schimba, este o desfasurare fantastica a energiilor si fortelor in jurul nostru. Vine primavara, soarele ne saluta din ce in ce mai viguros dimineata si suav, cu umbre lungi seara. Natura renaste. Si noi ce facem? Ce vedem? Mizeria lasata de zapada… hai sa ridicam ochii din pamant, sa privim cu incredere inainte, cu speranta la cer, la soare! Sa ne luam perechea de mana si sa fim recunoscatori ca suntem… aici, acum. Sa ne privim in ochi si sa-i multumim ca exista! Fara “dar”, fara “bagaje” – astea sunt de ieri, noi suntem aici, acum… cu fiecare zi care trece mai inchidem o usa in urma noastra.  Apoi a doua zi, a treia, a patra revenim, iar si iar, si ne plangem ca ne lovim de aceleasi fapte ale noastre, ale celorlalti, aceleasi povesti, aceleasi probleme…

Hai sa  lasam usile inchise incuiate, ce sens are sa revenim mereu atata timp cat universul e infinit, putem explora noi si noi lucruri, trairi, experiente?

Standard

2 thoughts on “tara arde, babele se piaptana

  1. Altfel spus sau asa cum spune Anthony de Mello in cartea sa, Constienta, “viata este ceva ce ni se intampla in timp ce noi facem planuri”.

  2. Maestrii ne indeamna mereu sa fim prezenti in viata noastra… dar este o stare ce nu poate fi descrisa in cuvinte, pentru ca nu poate fi adusa la nivel mental… o traiesti sau nu o traiesti.
    la fel si dorinta de a impartasi anumite trairi. Pana sa ajungem la un nivel mai inalt de intelegere, in care cuvintele nu vor fi absolut necesare, fiecare Intelept va cauta sa se exprime cum stie el mai bine, pe intelesul celorlalti.
    frumusetea e ca fiecare intelepciune rezoneaza in mod diferit in fiecare dintre noi, si cand simtim ca suntem pe aceeasi frecventa intelegem cu adevarat noima celor auzite/citite. probabil de aici si nevoia noastra de a citi noi si noi carti – pana in punctul in care gasim Cartea sau Maestrul pe care le intelegem fara efort – cu care “comunicam” din inima, prin care sau cu care ajungem sa vedem “dincolo” de dimensiunile noastre.

    bine-ai venit pe blog! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s