Satul Spiritual

Satul Spiritual (2)

Tot mai multi locuitori ai oraselor resimt intr-un fel sau altul apasarea “desertului urban”: aglomeratie, circulatie anevoioasa, poluare intensa, chimica, fonica, culturala, cost ridicat al vietii, alimentatie nesanatoasa, fluxuri de informatii negative distribuite pe canalele media, stress datorat agresivitatii si infractionalitatii crescute, stress generat de competitivitatea pentru obtinerea sau pastrarea locului de munca, stress indus de formele apasatoare, agresive ale cladirilor.

 Daca privim orasul de la o inaltime de 200m sa zicem, ceea ce vedem ca domina ca suprafete sunt asfaltul strazilor, suma acoperisurilor din tabla, tigla, dale cu care sunt protejate unele terase, membrana bituminoasa hidroizolatoare a numeroaselor terase de bloc si cladiri industriale si metalul automobilelor. Vedem foarte putine spatii verzi. Este imaginea “desertului urban” in care traim si asa cum stim viata in desert nu este usoara.

 Diferenta dintre un desert adevarat si desertul urban creat de om este ca cel creat de Natura este viu. Pe acoperisurile si pe strazile noastre se produc schimbari teribile de temperatura. Apa nu este absorbita ci condusa catre sistemele subterane de canalizare. In zilele toride de vara temperaturile pot atinge valori de 65-70 grade la suprafata asfaltului si a acoperisurilor producand o incalzire accentuata a spatiilor interioare chiar daca exista un strat termoizolator si un plus de disconfort termic la nivelul strazii in cazul asfaltului.

 Exista o tendinta de a construi “verde”, de a transforma acoperisurile in gradini, in sere sau in spatii pentru relaxare dar inca sunt foarte putini investitori care accepta costurile acestor lucrari desi amortizarea costului suplimentar se face in doar trei-patru ani. Stratul de pamant fertil si vegetatia asigura o foarte buna protectie a acoperisului cladirii la efectele distructive ale ultravioletelor si astfel prelungeste cu mult durata de viata a hidroizolatiei. Un acoperis verde pastreaza o umidinate naturala si o temperatura confortabila in interior reducand si costurile energiei electrice consumate de sistemele de conditionare ale aerului. Un acoperis verde este un spatiu redat si acelor vietuitoare care traiesc indeobste pe o pajiste: insecte si specii de pasari.

 V-ati intrebat cate milioane de hectare din toata lumea s-ar reda Naturii si micilor vietuitoare daca am transforma acoperisurile cladirilor in gradini? V-ati intrebat ce beneficii am avea daca aerul nostru ar fi mai curat datorita acestor filtre naturale care ar curata o parte din noxele emise de automobilele si fabricile noastre? Cate locuri minunate pentru joaca si recreere am putea dobandi? Ganditi-va la multitudinea de cladiri de birouri. Terasele verzi ar putea deveni locuri minunate unde oamenii care muncesc in corporatii ar putea sa-si petreaca cele cateva minute ale pauzei de pranz. Sunt convins ca deindata ce vor investi in propri-i angajati creindu-le un asfel de spatiu frumos si benefic pentru o clipa de relaxare, corporatiile vor castiga un plus de productivitate si o imagine noua deloc de neglijat. Cine face primul acest experiment benefic?

 Fatadele din aluminiu si sticla ale cladirilor pot fi la randul lor concepute ca gradini verticale. Lumina Soarelui poate fi astfel filtrata natural iar imaginea creata este mai aproape de natura armonioasa a spiritul uman. La nivelul strazii, mobilierul si dotarile urbane incepand de la spatiile de odihna pentru trecatori, aleile de promenada, refugiile pentru pietoni din statiile mijloacelor de transport in comun, pot fi de asemenea concepute ca minigradini. Sigur ca o noua viziune asupra orasului trebuie acordata cu promovarea unui nou tip de educatie civica bazat pe Respect si Iubire pentru Natura.

 Misiunea arhitectului este aceea de a transforma societatea si de a genera evolutie spirituala prin fiecare creatie a sa. Nu intamplator – pentru ca nu exista intamplari ci doar sincronicitati – cuvantul “arhitect” isi are etimologia in cuvantul “archaeus” care inseamna Principiul Primordial.

 Obositi si apasati de efectele desertului urban, oamenii cauta refugiul si confortul interior inafara orasului. Unii si-au construit locuinte in cartierele satelit ale oraselor sau case de vacanta intr-o zona de litoral, de deal sau munte, altii cauta sa evadeze la fiecare sfarsit de saptamana indreptandu-se catre zone turistice sau pur si simplu mergand la iarba verde prin putinele zone impadurite care au mai scapat de fierastraiele dezvoltatorilor imobiliari. Nu se poate obtine confortul doar in doua zile sau in cateva ore de evadare ci doar un soi de uitare voluntara a disconfortului zilnic. Odata reveniti in oras oamenii se re-intalnesc cu aceleasi conditii ce sunt tot mai greu de suportat.

 In urmatorii ani se vor produce schimbari profunde in structurile superioare ale Fiintei Umane si ulterior si in sistemul Minte-Corp. Vom primi mai multe Daruri Structurale si vom fi mult mai aproape de Matricea Divina si mai asemanatori cu Matricea Iubirii care genereaza Fractalul Om. Copiii care s-au nascut in ultimii ani si cei care se nasc acum vin cu un potential urias de schimbare a societatii umane. Societatea asa cum o cunoastem azi si asa cum inca o generam fiecare dintre noi va disparea complet si definitiv. Relatiile dintre oameni vor fi cele transmise noua de Maestri din toate timpurile: Iubire, Intelepciune, Devotiune, Respect, Compasiune, Adevar.

Este de la sine inteles ca si asezarile noastre fie ele orase sau sate se vor schimba arhitectural, structural si functional. Vom intelege in sfarsit ca este momentul sa renuntam la tot ce este inutil evolutiei noastre spirituale. Evolutia se va produce interior prin Darul de Iubire si se va manifesta exterior prin evolutia fara precedent a  tehnologiei. Omul eliberat de grijile materiale si de plata facturilor va putea sa se dedice propriei evolutii spirituale, va putea sa revina la conditia sa de Fiu al Luminii, va putea sa corecteze prin constientizare, cu Iubire, cu Devotiune si Respect erorile generatiilor trecute si va redobandi Armonia in care a trait pana nu demult in Casa Primitoare a Mamei Pamant.

 Orasele noastre vor deveni gradini binefacatoare. Cladirile proiectate pe principiile arhitecturii organice, ale geometriei sacre, construite din materiale naturale si in Armonie deplina cu Mediul Planetar abia daca se vor sesiza in peisajul natural. Tehnologia ne va ajuta sa eliminam complet poluarea. Energia Libera va fi produsa si daruita tuturor locuitorilor. Fermele urbane organizate pe orizontala si pe verticala vor asigura necesarul de hrana naturala. Exista deja arhitecti si ingineri care elaboreaza astfel de proiecte. La prima vedere par proiecte utopice dar la fel ca orice altceva ce apare in Orizontul Constiintei noastre, aceste proiecte au fost create mai intai in Matricea Divina si acum nu fac decat sa se materializeze prin efortul specialistilor. Locuintele noastre fie ele individuale sau in ansambluri urbane vor fi structuri armonioase – adevarate invelisuri minerale ale Fiintelor salasluitoare.

 Avem sansa unica de a fi noi cei care materializam schimbarea profunda generata de Matricea Divina, de a propaga Fractalul Cuvantului Divin, de a face Voia Divina – cum spuneau bunicii nostri. Aceasta schimbare a inceput si va continua pana in structurile cele mai profunde ale fiecarei Fiinte, ale fiecarei celule vii, ale fiecarui atom al Universului nostru. Este o mare bucurie sa fim Aici si Acum, sa fim Atenti si Alerti la nasterea Noului Pamant in Armonie cu Intregul.

 Sa Fiti Frumosi!

Paul

Articol preluat de pe http://www.bioconstructii.ro

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s