Satul Spiritual

Satul Spiritual (3)

Locuinta este un Spatiu Sacru. Este Templul familiei. Cuvantul “casa” este format din doua cuvinte care semnifica Energia Universala “Ki” si Inelul de Aur al Divinitatii “Za”. Asadar, Ki-Za este locul in care putem primi Lumina Interioara si putem beneficia de Energia Divina necesara pentru a putea realiza absolut tot ce dorim. Asa cum stim, Uni-Versul raspunde promt tuturor dorintelor noastre fara a le analiza sau eticheta in vreun fel. Energia nu este pozitiva sau negativa, este Energie Divina daruita. Noi o inscriptionam  prin trairile, gandurile, cuvintele si actiunile noastre si o folosim intr-o directie sau alta cu mai multa sau mai putina cunoastere si constientizare a consecintelor.

 Casa are o energetica specifica in functie de locul pe care este amplasata de forma (efectul de forma), de materialele din care este construita, de energetica celor care o cladesc si o finiseaza. Stramosii nostri Daci cunosteau foarte bine locurile care trebuiau evitate atunci cand se construia o casa sau o cetate. Astazi, pe langa metodele cunoasterii nemijlocite ale Firii Inconjuratoare cum este Radiestezia de pilda, avem si echipamente de masurare cu care putem verifica unii parametri.

 Alegerea locului pe care se construieste locuinta trebuie sa tina cont printre altele de exemplu, de nivelul Radonului in sol. Este necesar sa se faca masuratori ale Radonului (Rn) pe o perioada de minmum 3-4 luni si interpretarea datelor conform tabelului G/T – grade de la 1 la 10 si timp de expunere la radiatie de la 1 an la 30 ani. Din aceste masuratori rezulta gradul de nocivitate a locului pentru amplasarea locuintei – N. Acelesi masuratori le putem face si prin metodele radiestezice.

 Radonul 222 (Rn) este un gaz inert, inodor si incolor, prezent in scoarta terestra in concentratii variate in diferite zone. Este puternic poluant si patrunde in locuinta fie direct din subsoluri prin fisuri, goluri tehnice, instalatii si/sau prin prezenta lui in diferite materiale de constructii. Pentru eliminarea Radonului este necesara o aerisire dinamica permanenta. Unele materiale de constructii pot contine concentratii periculoase de Radon – beton, pamant, tigle, caramizi arse, granit, diverse roci prelucrate cu scop decorativ, piatra ponce, tencuielile cu ciment.

Daca apa pentru locuinte provine dintr-o sursa bogata in Radon, radioactivitatea la care sunt expusi permanent cei care o locuiesc este mai intensa in baie unde folosim o cantitate mai mare de apa si la o temperatura ridicata. S-a constatat ca in timpul unui dus de cateva minute cantitatea de Radon din incaperea de baie creste rapid si este necesar un timp de peste o ora si jumatate de ventilatie pentru a fi dispersata aproape in totalitate. Si nu stam numai 7-8 minute sub dus ci mult mai mult.  

 Alte lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand construim o casa sau o asezare spirituala se refera la nivelul apele freatice, la vecinatatile de relief si influenta lor energetica, la structura geologica din punct de vedere al influentei pe care o exercita anumite structuri asupra sanatatii, la prezenta cavitatilor subterane, la sursele locale de poluare chimica, la nivelul poluarii sonore, la eventuale surse de radiatii nucleare, vecinatatea aeroporturilor sau rutelor aeriene care traverseaza terenul, la sosele cu trafic intens si parcari ale acestora, cai ferate, linii de inalta tensiune, directia vanturilor dominante din perspectiva unor surse industriale de poluare, prezenta unor abatoare sau carmangerii in apropiere, a gropilor de gunoi, la elemente de arheologie ale terenului, vechi asezari, cimitire, locul unor batalii – acestea au o energetica aparte care este bine sa fie evitata, la posibilitatea de a dezvolta permaculturi in acel loc. Am punctat doar cateva aspecte. Cu siguranta ca membrii grupurilor spirituale au metode specifice de a determina beneficitatea unui loc sau altul si vor face alegerea cea mai potrivita in Armonie deplina cu aspiratiile lor.

 Casa (Ki-Za) se afla sub semnul sacrului si vietuieste in Armonie cu ritmurile naturii, a Mamei Pamant (Gaya) si a Tatalui Soare (Surya), a familiei acordata spiritual si fizic la ritmul anotimpurilor si a zilelor, la transformarea alchimica a omului social in Om Solar. Simbolurile sacre folosite in finisarea si decorarea casei pastreaza permanent legatura cu Creatorul si amplifica efectul de forma obtinut prin Arhitectura Organica, prin aplicarea principiilor Geometriei Sacre in intreg discursul elaborarii proiectului.  

 Casa Organica este mult mai mult decat un adapost al familiei, mult mai mult decat un obiect care sa ne defineasca statutul social, mult mai mult decat locul in care ne crestem copiii, ne petrecem timpul liber si orele de somn. Ea este vie, este invelisul nostru mineral, interfata cu Natura, cu Firea Inconjuratoare si evolueaza odata cu noi. Casa noastra organica este locul in care se petrece Miracolul intelegerii vietii in ansamblul ei, Miracolul valorificarii potentialului urias cu care ne-am nascut de a ne autocunoaste, Miracolul evolutiei noastre spirituale, al aprinderii Luminii Interioare, al intalnirii cu Maestrului Interior.

 In fiecare casa ar trebui sa existe un Altar dar daca nu ai posibilitatea sa creezi un Altar fizic in locuinta ta, creaza unul subtil asa cum iti doresti in Inima Ta – este la fel de sacru si este invulnerabil. In Altarul Interior te poti intalni cu Ghizii Spirituali, poti lasa Meditatia sa te invaluie, poti fi Tu asa cum doar Tu doresti sa fii si ESTI, poti aprinde inalta un Rug (rugaciune). Altarul Interior este cel mai sacru loc din Univers si din Fiinta Ta, este locul in care picatura intalneste Oceanul, locul unde Creatia isi intalneste Creatorul. Casa in intregul ei este un Altar, un Spatiu Spiritual Divin in care ne intalnim cu noi insine, ne intalnim cu Dumnezeu.

 Casa este din aceasta perspectiva o manifestare a Altarului Interior, este Oglinda Sufletului nostru. Poti intelege astfel ca atunci cand intri intr-o casa si te simti bine din primul moment, acolo in mod sigur locuieste o Fiinta Binecuvantata cu un suflet minunat. Fiecare dintre noi a avut astfel de experiente. Nu este vorba de a fi o casa cu lucruri scumpe sau foarte ordonata. Senzatia pe care o traiesti nu are neaparat un corespondent in lumea fizica. Ceea ce simti este energetica acelei case, este efectul vibratiilor benefice pe cei care o locuiesc le radiaza permanent. Daca intalnesti astfel de case, te poti apropia cu incredere de acei oameni pentru ca vei primi foarte mult in Inima Ta.

 Casele sunt structuri energetico-informationale comlexe, sunt maternitati, gradinite si scoli spirituale, sunt experiente evolutive pentru fiecare dintre noi. Cautati sa intelegeti direct, nemijlocit, sa percepeti vibratia fiecarui loc in care va aflati. Fiecare casa iti va spune o poveste, fiecare loc de pe Planeta are ceva de povestit, fiecare piatra stie tot ce-ti doresti sa afli si inca mult mai mult dar pastreaza informatiile in interiorul tau. Nicio informatie nu se pierde niciodata. Fiecare bucatica de materie, fiecare picatura de apa este o particica a Hologramei Creatiei si pastreaza intact si indestructibil Informatia Intregului.

Sa Fiti Frumosi!

Paul

Adresa Articolului: http://www.bioconstructii.ro

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s