interpretari

exista magie!!!

Aseara eram cu copilul in brico sa iau o folie de pus pe geam.

Doamna de la caserie intreaba “aveti card brico?” eu : ”da, dar il am acasa”. Copilul “ce card, mami, de la mall?”. Doamna: ”eh, stie copilul ce card… ia spune-mi tu mie, cu cine mergi tu la mall?”. Copilul: “cu mami…. sau cu mami si cu tati” Doamna: “si pe cine pacelesti tu mai usor, pe mami sau pe tati?” Copilul cu zambetul pana la urechi: “pe tati”

Azi am venit de la gradi, si pe drum imi povestea cum prietenul lui a facut o magie si au aparut gormiti seria 2 sau 3, nu prea stiu exact, si ca vrea si el sa facem magie…asa cum stie si tati, cu hocus-pocus :). Ii dau sotzului un sms si-l avertizez ca are o problema, nu poate dezamagi copilul ca are un tata caruia nu-i ies magiile. Cum copilul nostru e foarte rasfatat cu jucarii de toate felurile, raspunsul veni prompt : de ziua lui (adica in august :)). Caci de paste lista de dorinte a fost trimisa iepurashului, si mai vin ocazii pentru gormiti. Ok, i-am zis sa fie pregatit cand ajunge acasa (pregatit, orice ar insemna asta, chiar cu gormitii in geanta :)).

Intre timp noi, acasa, facem una alta, si copilul ia cutia cu gormitii seria 1, ii acopera cu o patura (asa a aflat el ca se face magia, i-a povestit cu amanunte prietenul la care a functionat), rosteste formula magica si… nimic. Ne vedem in continuare de biciclete, trotinete, greble, flori etc, si din cand in cand verificam sa vedem ce mai e in cutie. Se presupunea ca pe langa cele 48 de creaturi mai apar altele. Nimic…

Vine acasa tatal. Copilul isi pune coronita de ingeras, impresioneaza audienta, explica mecanismul magiei, si-si ia tatal la incantari. Cu mentiunea ca daca nu functioneaza magia pe loc, va functiona cu siguranta pana dimineata, in timp ce doarme. Si daca nu merge, ii da tatalui niste praf de magie ca sa-i creasca puterile.

N-a tinut nicio negociere, nicio poveste. Nici cu iepurashul, nici cu alte cadouri. Magia e magie, si e separata de liste si cumparaturi…

Pe la 9 seara copilul a adormit la mine in brate, in fata calculatorului. Si ce credeti ca s-a intamplat? Tatal s-a dus sa faca magia. E la cumparaturi de gormiti 🙂

Va imaginati ce va povesti copilul maine la gradi? Cred ca o sa le dea colegilor reteta de praf de magie :))

Standard

2 thoughts on “exista magie!!!

  1. Off-topic: am citit undeva pe blogul tau, într-un comentariu ceva foarte interesant, idee pe care o rumeg de atunci: sentimentele vin din minte, in suflet este doar iubirea.
    Am mai citit undeva ideea asta, într-un tratat despre “emotiile negative” si continui sa meditez la ea…

  2. mintea separa, inima uneste. mintea are nevoie de dualitate, de comparatie, de competitie pentru a exista. astfel se creeaza separarea intre eu si restul lumii, eu sunt mai ceva decat tine, pozitioneaza si judeca: bine/rau, frumos/urat, slab/gras, competent/incompetent, capabil/incapabil/ nord/sud, pozitiv/negativ, sus/jos. si pentru fiecare caracteristica in opozitie creeaza sentimente: ii place/nu-i place, iubeste/uraste.

    inima este si iubeste. si daca doar esti, fara sa compari si sa judeci, ramai cu sentimetul cu care ai venit pe lume.

    https://reflect2u.wordpress.com/2009/11/26/scopul-de-a-fi/
    tu cine esti? cum te definesti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s