contemplari

vibratii

Am auzit adesea expresii continand cuvantul “Vibratii”. vibratii inalte, vibratii joase, pe aceeasi vibratie. Ceva tare abstract, sau as putea spune subtil… pana am gasit noima vibratiilor.

De ce vibratiile sunt inalte sau joase? Cum le percem astfel? Sa facem un exercitiu. Sa ne aducem aminte de cel mai frumos moment din viata noastra, sa ni-l aducem in prezent, sa-l retraim. Ce simtiti? Ca va inseninati, incepeti sa zambiti, vi se umple inima de bucurie, si bucuria incepe sa se reverse si asupra celor din jur. Printr-o privire ingaduitoare, prin ajutorarea cuiva aflat in dificultate, printr-o mana intinsa pentru consolare, sau o imbratisare, iertare. Starea pe care o traiti va inalta, va lumineaza. Traiti o vibratie inalta. Si in starea asta este imposibil sa va puteti lasa capul in pamant, sa va adunati umerii, sa aveti privirea intunecata. Nu se poate. Relationati cu ceilalti prin simplul fapt ca vreti sa strigati in gura mare ca iubiti, ca sunteti fericit, ca viata e frumoasa! Va deschideti spre lume… si incercati sa nu pierdeti aceasta traire!

E o traire in care formele creatiei se contopesc: e muzica, e imagine, e poezie, sunt toate la un loc

La polul celalalt se afla supararea, tristetea, resentimentul, ura, teama, furia. Le-as separa putin datorita efectelor subtile: supararea, tristetea ne coboara privirea, alunga sclipirea de viata din ochi, coboara umerii si ne sleieste. In aceasta stare simtim si emanam o vibratie joasa.

Ura, teama, furia sunt o vibratie joasa si distructiva. Nu numai ca ne simtim cat mai mici, coplesiti si garboviti de probleme, dar ne si separam de viata prin crearea opozitiei: “eu sunt eu, tu esti dusmanul meu, te urasc” si neincrederii “mi-e frica de ziua de maine, nu-mi aduce nimic bun”. Ne luptam sa distrugem ceea ce ne credem ca e la originea starii noastre. Iar prin distrugerea a ceea ce e in exterior ne distrugem pe noi. Nu ne simtim bine daca facem cuiva rau. Ceea ce simtim e triumful fortei, a puterii, nicidecum a vietii.  Nu numai ca pozitie fizica ne apropie de regnul animal, ci si ca manifestare. Strigatul de triumf ca am distrus  “dusmanul” seamana cu ragetul fiarelor dupa prinderea prazii…

Si incercati in mijlocul furiei, a supararii, a avalansei distrugatoare ce creste in voi sa va amintiti de poezia vibratiei inalte! Ce se intampla? Va “indulciti” putin. Parca nu-s dusmanii chiar asa dusmani, macar unii dintre ei :). Puteti lupta in continuare, sigur. Dar samburele a fost plantat :).

Cred ca din cele doua atitudini vin si expresiile : ”cu capul in nori” sau cu “capul in pamant”, si datorita vibratiilor inalte, inaltatoare a ajuns omul biped…

Si mai sunt doua cuvinte care nu-mi dadeau pace: mila si compasiunea. Se contopeau pana la un punct. Pana la un punct. E tot o chestiune de vibratii. Mila este o parere de rau, o simpatie pentru tristetea sau durerea cuiva, e trairea acelei stari, e o coborare la vibratia respectiva. Compasiunea e daruirea unui gand bun, incurajare, sprijin, iubire. E incercarea de a ridica vibratia celeilalte persoane…

Acum ca am inteles ce este compasiunea am ajuns sa inteleg si de ce nu “inaltator” sa-ti fie mila…

Standard

4 thoughts on “vibratii

  1. Compasiunea, iertarea si iubirea sunt cele mai inaltatoare stari pe care ni le putem oferi noua si celor din jur, intregii lumi, pamantului care ne hraneste si universului intreg…suntem parte din toate acestea iar ceea ce ne oferim noua oferim intregului, ceea ce oferim altora ne oferim noua ca parte a intregului caci nu exista separare decat in mintea noastra, in realitate suntem cu totii unul, suntem interconectati la nivel energetic iar starile noastre se manifesta in intregul din care facem parte. Daca am putea cunoaste si constientiza acest lucru, atunci am deveni responsabili cu adevarat si am alege sa manifestam acele stari inaltatoare in permanenta…este posibil, totul este posibil.

  2. Pingback: si sufletul ii joaca feste mintii! « Oglinda Oglinjoara…

  3. Pingback: teorie si practica… « Oglinda Oglinjoara…

  4. anch says:

    cea mai inalta vibratie este fericirea.fericirea este limbajul sacru al subconstientului.putini oameni inteleg ca in zadar gandesc pozitiv ..programadu-si tot felul de imagini in iluzii ,straduinduse sa fie mai buni pt. a ajunge bogati ,cand temperatura lor este de 20 grade.in momentul in care vrei ceva ,cu adevarat ,simti sangele fierband in tine ,esti cel mai puternic om din lume ,mintea si fata ti se transforma ,inima bate si batand creeaza vibratia .vibratia se propaga in lume spre cer spre spatiu si.esti in sfarsit pe frecventa aceea inalta ….. poti avea totul ..asta daca adn -ul tau este suficient de iluminat .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s