Satul Spiritual

Satul Spiritual (6)

Multumesc! Iarta-ma! Te iubesc!

Sunt cuvinte care pot schimba profund societatea umana. Sunt atitudini care pot elibera fiecare om din sclavia orgoliului. Sunt stari interioare care innobileaza.

 Pe aceste coordonate spirituale se cladeste Acum, Aici, societatea viitorului, se cladesc acei o mie de ani de pace anuntati de Maestri inca de acum cateva milenii. Suntem creati sa vietuim impreuna nu separati de garduri, granite, concepte, dogme si ideologii de tot felul. Este lectia pe care trebuie sa o invatam Aici, in bratele, la pieptul, Mamei Pamant. Ultimii zece mii de ani ni i-am petrecut luptandu-ne prosteste unii cu altii in loc sa ne iubim, sa vietuim in Armonie impreuna si sa ne bucuram de toate Darurile pe care Creatorul nostru le-a pregatit pentru noi. Ne-am luptat pentru lucruri pe care nu le putem poseda: aur, pamanturi, ape si munti, paduri si petrol. Ele ne-au fost daruite tuturor de catre Divin. Ar fi fost suficient sa le folosim impreuna in Armonie si Iubire si lumea noastra ar fi aratat diferit astazi. Noi nici macar nu ne toleram unii pe altii dar vorbim peste tot despre buna-intelegere, buna-vecinatate, toleranta. Acesta – toleranta – este un cuvant foarte urat pentru ca ascunde o afirmatie a superioritatii, a ego-ului. “A tolera” inseamna “ a ingadui”, “a permite” o situatie, un fapt nepermis de altfel, “a trece cu vederea”, “a admite”, “a suporta”.  Asta s-ar traduce cam asa: noi suntem superiori si permitem si altor semeni ai nostri care poate vorbesc o alta limba sau au o alta culoare a pielii sau sunt mai putin racordati la nivelul nostru de civilizatie, sa vietuiasca in preajma noastra, pe teritoriul pe care noi avem un act de proprietate, pe teritoiul pe care noi suntem mai multi decat ei si mai puternici. Aceste accese de superioritate au facut ca in zece milenii sa nu putem contabiliza vreo zi de Pace Planetara. De aceea spun ca, “a tolera” trebuie inlocuit cu “a darui”.

 “Multumesc” este un Dar. “Iarta-ma” este un Dar. “Te iubesc” este un Dar.

Inca de cand incepem sa rostim primele cuvinte, parintii nostri ne invata sa spunem “multumesc” ori de cate ori primim un dar. Acesta poate fi o bomboana sau o jucarie dar si un ajutor pe care cei mai mari se ofera sa ni-l dea: sa ne suim intr-un leagan, sa invatam sa mergem pe bicicleta, sa coboram din masina tatei. Daca am pasi putin mai departe si am invata sa multumim catelului care se joaca voios cu noi pentru tot ceea ce ne ofera, copacului care ne daruieste umbra si fructe gustoase, marii pentru bucuria pe care o traim cand ne zbenguim in valuri, atunci am constientiza mai devreme poate, ca “multumesc” este un cuvant magic, miraculos care ne aduce cu atat mai multe bucurii cu cat il rostim mai des. Invatam de mici sa multumim mamei dupa ce mancam. Ii spunem frumos: “sarut mana pentru masa!” Ce poate fi mai plin de Respect, mai plin de Iubire decat sa saruti mainile mamei tale pentru Devotamentul si Iubirea cu care te hraneste, te educa, te ajuta sa te faci mare? Nu o faci fizic dar cuvintele sunt mai puternice decat faptele, decat actiunea fizica propriu-zisa. Si ea iti raspunde cu dragoste: “sa te faci mare!” Sa evoluezi spiritual. Nu este o conventie este o rostire din Inima. Nu trebuie sa lasam sa se demonetizeze asemenea momente, cuvinte cu o mare incarcatura de Iubire. Astfel de cuvinte traite/rostite creeaza energii benefice in interiorul familiei, in locuinta familiei, in Firea Inconjuratoare si in noi insine. Cand rostesti sincer, din Inima “Multumesc” iti initiezi o stare interioara de Meditatie, de Devotiune. Si sunt atat de multe motive pentru a multumi!

Cati dintre noi spunem azi sotiei, mamei, prietenei, aceste cuvinte dupa ce mancam?

 “Iarta-ma” este un Dar. A cere iertare este primul pas spre renuntarea la orgoliu, spre constientizare. Te duci la un copac in padure, in parc, in fata casei tale si-i ceri iertarea pentru gazele arse cu care il biciuesti in fiecare zi cand pornesti automobilul personal, pentru padurile macelarite criminal din lemnul carora se fac miliarde de pagini de hartie tiparite cu inutilitati de tot felul, pentru fructele pe care fratii si surorile lui ti le daruiesc cu Iubire in fiecare an fara a cere nimic in schimb, pentru lipsa de Respect cu care aceste Fiinte sunt tratate cu toate ca ne-au fost daruite pentru a ne fi mai usor in calatoria noastra pe Pamant. Te duci pe malul marii sau al Oceanului si-i ceri iertarea pentru toate porcariile cu care murdarim Apa Pamantului, pentru toate razboaiele purtate pe mare si toate experimentele nucleare cu care i-am devastat Fiinta, pentru toate Fiintele acvatice pe care le-am asasinat inutil, pentru toate gandurile noastre dizarmonice pe care apa se straduie sa le “spele” si astfel sa ne protejeze de noi insine. Daca nu ar fi facut astfel, am fi disparut demult.

Iti iei copilul in brate si-i ceri iertarea pentru societatea in care l-ai chemat, pentru mizeria cu care ai murdarit Planeta, pentru aerul poluat pe care il obligi sa-l respire, pentru mancarea plina de chimicale cu care il otravesti la fiecare masa, pentru noxele emanate de obiectele care-l inconjoara, pentru desenele animate pline de violenta, pentru ca il educi sa fie in competitie cu semenii in loc sa caute Armonia Divina. Daca poti suporta asta inseamna ca inca nu ai inteles nimic din responsabilitatea pe care o ai fata de copilul tau, fata de Planeta Ta. Daca te doare cand cand vezi toate astea, daca simti ca nu mai poti sa continui astfel, daca doresti sa-ti indrepti greseala, atunci rosteste sincer “iarta-ma” si acesta este primul pas spre o Viata in Armonie cu Natura, spre o schimbare structurala a societatii de astazi.  

Poti face acest Dar copilului tau? Tuturor copiilor lumii?

 “Te iubesc” este un Dar. Este sinonim cu “a darui”. Este clipa in care cunosti Iubirea si este atat de multa Iubire in tine incat nu o mai poti tine in interior. Iubirea ta irumpe, infloreste si te lumineaza. Este ca in zorii zilei cand stai pe malul marii. Soarele iese deodata din valuri si Lumina lui alearga pe apa catre tine. Vine atat de repede incat nu te poti gandi la nimic. Lumea se umple de culoare, de viata, de energie. Totul este diferit si este minunat asa. Soarele ne spune “te iubesc” in fiecare dimineata. Ne-o spune fiecaruia dintre noi, fiecarei gaze, fiecarui fir de iarba, muntelui si aerului si pamantului. Dupa cateva miliarde de ani, “cuvintele” Lui nu s-au demonetizat deloc iar El este la fel de iubitor.

Daruieste Iubirea Ta Firii inconjuratoare. Daruieste-o fara teama de a o epuiza pentru ca este Inepuizabila. Cu cat daruiesti mai multa Iubire cu atat primesti mai multa Iubire. Inzecit. Inmiit. Iubirea este esenta Universului, este cauza, efectul si liantul a tot ce exista. Este Natura Divina. Iubirea isi cauta permanent Fiinte prin care sa infloreasca iar Tu esti o Fiinta. Permite-I Iubirii sa infloreasca in Inima Ta si sa se reverse asupra lumii. Chiar daca in acest moment tu crezi ca nu traiesti Iubire, ca nu respiri Iubire, ca nu simti Iubire, daruieste neconditionat, permanent, intens Iubire si intr-o zi vei dobandi Intelepciunea Iubirii.

Stiu ca daca privesti cu ochii fizici in jurul tau, in societate, este greu sa observi Iubirea pentru ca este ascunsa sub valuri de orgolii, violente de tot felul, mizerie, subcultura, competitie absurda pentru orice dar in Inima fiecarui om salasluieste Fiinta si acea Scanteie Divina radiaza doar Iubire. Nu judeca, nu analiza, nu pune etichete, nu condamna, doar daruieste Iubire si lumea noastra se va schimba. Exteriorul pe care-l percepem este Oglinda interiorului nostru. Daca ceea ce vezi in exterior nu iti place atunci lucreaza in interiorul tau si permite-I Luminii sa-ti innobileze mintea, corpul si sufletul. Permite-I Divinului sa locuiasca in Inima Ta si sa-ti lumineze Calea. Tot ce ai de facut este sa daruiesti Iubire asa cum o face Insusi Universul, Creatorul. Dintre toate Fiintele care vietuiesc la pieptul Mamei Pamant doar noi nu traim in Armonie cu Natura, doar noi creem o discontinuitate a Armoniei Universale, doar noi suferim si producem suferinta si celorlalte vietuitoare ca urmare a absentei Armoniei din viata noastra. Este doar o decizie a fiecaruia dintre noi sa lasam Armonia sa ne patrunda. Nu depinde de nimic din exteriorul nostru, doar de noi insine.

Cand ai rostit ultima oara “te iubesc”? Nu conteaza cui te-ai adresat, nu conteaza in ce imprejurare, nu conteaza nici macar daca venea din interiorul profund sau mai de la suprafata. Nu te sfii sa rostesti “te iubesc”, nu se demonetizeaza ci dimpotriva, aduce si mai multa Iubire in Fiinta ta. Construieste-ti viata din Iubire si vei obtine o capodopera.

Cand ai rostit ultima oara “te iubesc”?

 Multumesc! Iarta-ma! Te iubesc!

Pe aceste cuvinte creem Acum, Aici, Atenti si Alerti, societatea viitorului. Tot mai multi oameni de pe intreg Pamantul se aduna in grupuri si creeaza asezari ecologice, naturale, spirituale. Totul se schimba. Sportul devine Zen-Sport si competitia este inlocuita cu Bucuria miscarii, turismul devine Sacro-Turism si este initiatic, oamenii elimina nefolositorul din viata lor si reintra in Armonia Universala. Mama Pamant simte schimbarea si produce toate sincronicitatile necesare noului mod de viata. Deindata ce un nou grup se formeaza, se apropie si oamenii care au abilitatile necesare de a crea comunitatea spirituala, se rezolva si subiectele legate de locatia unde va fi construita noua asezare sau se gaseste acea asezare parasita ce asteapta sa fie reconstruita. Te intalnesti cu oameni pe care nu i-ai vazut niciodata pana Acum si cu toate acestea te simti foarte apropiat, comunici perfect si simti cum fluxul Iubirii te invaluie.

Intelegi ca pentru a schimba coordonatele societatii actuale nu este nevoie de nicio revolutie, de nicio violenta, de niciun miting. Schimbarea se produce pe negandite in fiecare om si se propaga din aproape in aproape in toata specia umana. Este un Miracol pe care-l traim si este minunat. Suntem aceiasi ca odinioara, mergem la servici, ne crestem copiii dar ceva s-a schimbat in interiorul nostru si incepem sa ne redefinim. A aparut o noua calitate a vietii si aceasta este Armonia.

Ne intalnim cu oameni asemenea noua si ne imbratisam. Este Bucuria care se manifesta, Bucuria care ne invesmanteaza Fiinta. Ochii noilor nostri prieteni au sclipiri pe care le uitasem, radiaza Lumina Iubirii. Si totul este de un firesc pe care nu l-am mai intalnit. Stim ca vom fi mai mult decat vecini in noua asezare. Vom munci impreuna pamantul, vom construi impreuna locuinte naturale din pamant, piatra si lemn, vom face impreuna tot felul de preparate delicioase pentru iarna, vom canta, vom dansa si vom povesti impreuna in jurul Focului Sacru din centrul asezarii, ne vom initia reciproc in Tainele Vietii si ale Universului, vom darui cunoasterea noastra copiilor nostri, vom vietui in Armonie cu Firea Inconjuratoare, vom transmite mai departe experienta noastra pentru ca generatiile ce vor veni sa nu mai cada in capcana consumismului, a competitiei, a orgoliului. Si totul fara garduri, incuietori la usi, fara niciun fel de ferecaturi. Totul din, cu si in iubire.

Stim ca in curand alti si alti oameni ni se vor alatura, stim ca alte si alte grupuri vor crea asezari similare pe intreaga Planeta spre Bucuria Mamei Pamant. Poate parea nesemnificativ demersul nostru la nivelul intregii populatii a Pamantului dar este asemenea primaverii. Florile se deschid la inceput timid, pe rand si intr-o buna zi simti cum parfumul lor a cuprins Pamantul si ca intreg Pamantul arata, traieste si respira diferit. Bucuria Lui este molipsitoare si tu intri intr-o stare de exaltare, de daruire, de Lumina.  

Poate parea o imagina idilica, de poveste dar este povestea vietii noastre noi, imaculate si a inceput. Stim ca decizia este a noastra si ca Universul va crea toate sincronicitatile necesare pentru ca noi sa fim fericiti. El este Oglinda miraculoasa ce reflecta interiorul nostru iar noi suntem co-creatori ai Fractalului Creatiei. Undeva in Univers, la nivel informational, energetic, asezarea noastra spirituala deja exista. Noi o vom materializa din acea energie Divina.

Omul sfinteste locul.

Standard

One thought on “Satul Spiritual (6)

  1. Pingback: viermi si paraziti « Oglinda Oglinjoara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s