Satul Spiritual

Satul Spiritual (8)

Oamenii nu au curajul sa se priveasca unii pe altii deschis, sa se imbratiseze cu Bucurie, sa-si spuna cuvinte frumoase, sa comunice cu toata Fiinta lor din teama absurda de a nu vedea ceilalti cum sunt cu adevarat in interior – un comportament deschis, fara masti ar putea parea o slabiciune. Nu au curajul sa lase Fiinta din interior sa le innobileze viata. A lor si a celorlalti. Nu au curajul sa curga deodata cu Universul, cu Viata, cu Lumina Soarelui. Nu au curajul sa daruiasca neconditionat cu fiecare respiratie, Iubire, Respect, Adevar. Nu au curajul sa traiasca in Devotiune, in Armonie cu Intregul. Ne comportam ne-Natural. De aceea exista atata anxietate in lume. De aceea exista atat de multa suferinta, violenta, moarte. De aceea traim atat de putin, doar saptezeci-optzeci de ani in loc de cel putin doua sute cincizeci – ca sa nu spun ca putem trai oricat de mult dorim. Creatorul nu a fixat o limita de varsta pentru ca asta ar fi fost o conditionare. Oamenii sufera enorm pentru ca nu au curajul sa se dezvaluie, sa arunce pentru totdeauna valul intunecat creat de mintea sociala, de dogme, de starea mentala de sclavie mostenita de la generatiile anterioare. Intr-un cuvant nu au curajul Sa Fie.

 “A Fi” este sinonim cu “A Fi Liber”, cu “A Fi Viu”. Te nasti liber dar cei din jurul tau au imediat grija sa-ti impuna un numar nelimitat de reguli ale lor. Nu sunt coordonatele vietii tale ci ale celorlalti. Nu au nimic in comun cu tine ci cu ei. Cu felul lor de intelege si accepta viata lor. Iti pierzi Libertatea deindata ce te-ai nascut si apoi muncesti o viata intreaga sa ti-o recapeti – asta daca afli ca exista. Cei mai multi pleaca din aceasta viata fara sa-si cunoasca propria calitate de a fi Liberi si vin odata si inca o data la Pieptul Mamei Pamant pana cand reusesc sa-si dobandeasca Libertatea. Abia atunci cand iti cunoasti si traiesti Libertatea poti pasi catre alte lumi, poti trai alte experiente in Nelimitatul Univers, in Multidimensionalitatea Creatiei. Acesta este Adevarul care te face Liber – cunoasterea si trairea propriei Libertati. Dar ca sa cunosti propria Libertate trebuie sa te de-conditionezi. Creatorul nu te conditioneaza cu nimic, tu de ce o faci? El este Modelul Suprem iar Tu esti asemenea Lui. Creatorul ti-a daruit neconditionat Intrega Creatie si ti-a daruit si Libertatea de fi co-Creator in mod neconditionat, chiar si atunci cand iei decizii in dizarmonie cu Intregul. Creatorul ti-a deschis toate Portile Cunoasterii in mod firesc, natural. In Firescul Divin, in Naturalul Divin, adica in Perfectiune. De fapt, Portile nu au fost niciodata inchise – ele nici nu exista decat in mintile bolnave ale celor care doresc sa-si domine semenii, sa cucereasca Natura, sa-l zugraveasca pe Dumnezeu in mintile celorlalti, asemena lor. “Bate si ti se va deschide” este un fals, este o traducere a intentiilor unor societati primitive, sclavagiste. Creatorul nu poate conditiona nimic pentru ca El este Perfectiunea. “A conditiona” este intentia de “a stapani” si de a crea sclavi. Dumnezeu nu poate proceda asa. El este Iubire. Toate Portile (inexistente) sunt deschise! Nu suntem la jocurile pe calculator cu “next level” – suntem simultan pe toate Nivelurile Creatiei. Putem deschide ochii si asta vom vedea.

“Cere si ti se va da”. Nu trebuie sa ceri nimic pentru ai deja Totul. Tatal nostru Ceresc ne-a daruit Totul inca inainte de ne crea. Pentru fiecare dintre noi a creat Universul cu toate minunatiile lui. A spune ca “cere si ti se va da” sunt cuvintele Creatoruluie este ca si cum ai cumpara copilului tau cea mai buna hrana din lume dar ai tine-o in frigider pana ti-o va cere. Iar el, copilul nici macar nu stie ca asa ceva exista. Cum sa ti-o ceara? Nu trebuie sa ceri nimic, trebuie doar “Sa Fii” si tot ce este mai bun, mai luminos si mai frumos va veni catre tine. Nu te preocupa tu de Daruri, a facut-o deja Tatal nostru, tu doar bucura-te de Ele. Tu doar daruieste Iubire si Libertate. De fapt Iubirea si Libertate sunt sinonime.

 Creatorul ne-a daruit o metoda simpla de a cunoaste si trai Libertatea: daruirea acesteia celorlalte Fiinte de pe Pamant. Daruiesti Libertate si dobandesti Libertate. Daruiesti Iubire si dobandesti Iubire. Cand daruiesti Libertate celorlalti, le respecti Liberul Arbitru si asta te elibereaza. Nu ai niciun motiv sa analizezi de ce cineva opteaza asa sau asa, nu-i problema ta. Nu ai niciun motiv sa etichetezi intr-un fel sau in altul trairile, gandurile impartasite, cuvintele, activitatile sau actiunile altcuiva. Nu ai niciun motiv sa judeci ceea ce vezi. Sunt optiunile celuilalt si ele trebuiesc respectate. Poti cauta sa afli de ce toate acestea au aparut in viata ta pentru ca daca s-au manifestat Aici si Acum inseamna ca acele manifestari, acele decizii, acele valori exista si in tine. Nu poti fi in dezacord cu ceva ce exista si in tine pentru ca inseamna sa te negi pe tine insuti cu tot ceea ce insumezi. Invata sa accepti ca inca nu esti perfect(a). Dar daca nu-ti place poti corecta toate astea in interiorul tau si ele vor disparea automat si din Orizontul Vietii tale. In felul acesta vei si sti ca le-ai corectat, nu doar ai cochetat cu corectarea lor. Aceasta este una din Minunatiile Creatiei: iti apar in viata evenimente care te ajuta sa intelegi ceea ce esti, cum esti, ce si cum decizi. Te ajuta sa-ti corectezi traiectoria catre Lumina si sa gasesti scurtaturi, adica sa intelegi fara a fi nevoie de un proces mental. Intelegerea coboara asupra ta deindata ce Tu ii creezi un spatiu, deindata ce devii Atent si Alert. Nu are legatura cu deciziile celorlalti. Si nu judeca pentru ca “a judeca” inseamna a faramita si un lucru sau o fapta faramitata poate pierde semnificatia Intregului, te poate conduce la concluzii complet gresite, te poate conduce catre alte judecati care vor porni de la o premiza falsa si implicit la o etichetare ulterioara eronata. Sa fim sinceri, nu avem nici pe departe capacitatea de a analiza detasat si corect fapta cuiva, viata cuiva, deciziile cuiva, de a analiza natura unei flori sau calitatea unui gest. Acesta este un atribut Divin si atunci cand vom dobandi aceasta Putere vom si intelege ca nu ne este necesara si nu o vom folosi niciodata. Dumnezeu nu a judecat si nu va judeca niciodata pe nimeni pentru ca El este Perfect. Mintea bolnava a oamenilor l-a asezat pe un scaun de judecator. Si ce credeti ca face Divinul cand aude ce functii stupide ii atribuie oamenii? Ei bine, El rade, si rade de se cutremura Galaxiile, rade cu ingaduinta parinteasca, rade si stie ca oamenii isi vor cunoaste la un moment dat stupiditatea propriilor judecati si ca se vor maturiza razand la randul lor de ce-au gandit.   

 “A darui” inseamna a darui neconditionat, presupune a nu face un calcul de rentabilitate. Cand daruiesti, nu daruiesti pentru a obtine ceva ci pentru ca nu poti proceda altfel. “A darui” este un verb, un predicat al Inimii nu al mintii. Cea care daruieste neconditionat este Fiinta. Mintea nu poate darui, ea poate oferi ceva in schimbul a altceva, acum sau mai tarziu. Ma refer aici la mintea sociala nu la cea care a transcens dualul, la mintea care s-a contopit in Inima. Cand daruiesti Libertate de optiune unei Fiinte, cand ii respecti Liberul Arbitru, traiesti o stare de Iubire intensa si corpul ti se incalzeste, ochii dobandesc luminite stralucitoare si zambetul iti innobileaza Fiinta. Nu poti darui cu dintii stransi, cu fata lunga, cu  ochii privind aiurea. Oricine va sti ca acela nu este un Dar ci o conventie nedorita, un compropmis, un mod de a spune: “astept sa faci la fel”. Ai in fiecare zi sute de ocazii sa daruiesti ceva. Nu conteaza cui, nu conteaza ce. Conteaza doar sa daruiesti. Poti darui unui om, unei plante, unui animal, unei pietre, Apei, Soarelui, Pamantului, Divinului. Poti darui un gand, un cuvant, poti darui Iubire. Ii poti darui unui om Lumina din Inima Ta doar privindu-l in ochi. Nu trebuie sa spui nimic. Doar priveste-l curat si zambeste-i. Putem face asta si cu cat o vom face mai des cu atat lumea in care traim se va schimba mai repede si intreaga Planeta va deveni un singur Sat Spiritual.

 Toata lumea a vazut acele videoclipuri cu “FREE HUG” – oamenii sunt la inceput putin surprinsi dar imediat inteleg despre ce este vorba si primul lucru prin care se manifesta este zambetul care le inunda Fiinta. Este minunat. Priveste-i! – ei nu zambesc doar cu fata ci cu intregul corp. Gesturile lor sunt un Zambet Cosmic. Este suficient ca cineva sa aduca un strop de Lumina in Inima altcuiva pentru ca aceasta sa elibereze Bucuria. Sa rodeasca Iubirea. Oamenii nu au curajul sa se manifeste asa cum sunt pana nu primesc un stimul din exterior dar deindata ce vad ca si ceilalti simt asemenea lor nu mai pot fi opriti si lumea lor, lumea noastra se schimba. Cativa tineri cu tablitele lor “FREE HUG” sunt mai puternici decat toate armatele lumii, mai puternici decat toate scrierile sacre, decat toate filozofiile si religiile, mai puternici decat toate dogmele economice si sociale. Aceasta este Puterea Cuvantului, a Cuvantului care muta muntii, care schimba societatea. Oamenii au nevoie doar sa elibereze Forta Iubirii salasluitoare in ei, restul, sunt cu toate, lucruri nesemnificative. Orice criza economica sau politica, oricat de grava ar putea parea, poate fi spulberata de o imbratisare curata, din Inima. Restul se petrece de la sine si probabil ca in viitorul apropiat, copiii nici macar nu vor mai invata la istorie despre aceasta perioada pentru a nu intra in rezonanta cu vibratiile joase pe care inca le producem. De fapt, nu vor mai fi astfel de materii pentru ca scoala va fi complet diferita, fara cladiri reci si clase, fara catedre si animale impaiate ci in Natura si in Spirit.

 Lumea noastra va deveni un Sat Spiritual prin Zambet si Bucurie. Prin Imbratisare si Iubire. Prin puritatea ochilor care se privesc in Lumina. Revolutiile, grevele, marsurile si mitingurile nu imbunatatesc cu nimic viata noastra si nu rezolva nimic, doar induc si mai multa tensiune in societate. Nu trebuie sa dam pe nimeni jos si sa punem pe altcineva in functie pentru ca nu se va schimba nimic si convulsiile sociale, saracia, deznadejdea, suferinta, ura si violenta vor continua sa se manifeste. Cei nemultumiti azi vor fi maine si mai nemultumiti pentru ca schimbarea trebuie sa se produca mai intai in interiorul fiecaruia si apoi in mod natural, lumea noastra se va schimba. Trebuie doar sa-i chemam pe toti alaturi de noi si sa le daruim Iubire. Pe unii probabil ca Iubirea ii va sufoca pentru moment si vor pleca de prea multa Lumina dar cei mai multi se vor elibera si vor intelege ca aceasta este Singura Cale. Pana si Saul a inteles asta si din el s-a nascut Pavel printr-o minunata si Divina Alchimie Interioara. Toti vor intelege in final ca viitorul este al Iubirii, ca important este ce daruiesti, ca viata nu este un troc cu Universul ci un Dar de care te poti bucura in voie, ca nu poti face comert cu Lumina Soarelui ci poti doar sa te bucuri de tot ce inseamna Natura Ta Divina si viata ta de Om Solar nascut din Lumina Soarelui si plamadit de Mama Pamant, de toate Darurile pe care Dumnezeu le-a creat pentru ca Tu sa fii Liber si Fericit. Lumea noastra este un Spatiu Sacru, este un Sat Cosmic in care am venit pentru a invata sa daruim si prin daruire sa dobandim, Sa Fim. Nu vom putea iesi din Satul nostru pana cand nu vom dobandi Respectul, Libertatea si Iubirea pentru ca acesta este limbajul cu care vom putea comunica in Univers cu Fiintele altor Sate Cosmice. De aceea nu putem percepe mesajele celorlalte Fiinte din Univers, pentru ca nu suntem inca pe Frecventa Iubirii. Putem construi oricate radiotelescope, oricat de mari, oricat de puternice, mesajul nu va fi captat acolo ci in Inima si doar pe Frecventa Iubirii. Cand vom vibra si vom atinge Infinitul cu aceasta Frecventa vom avea surpriza sa vedem ca Universul musteste de Viata, ca pretutindeni sunt Fiinte de Lumina care ne zambesc si ne daruiesc Iubire. Ele o fac si acum doar ca noi suntem ecranati de propriile reziduuri mentale si nu le putem vedea si auzi.

 Sa ne privim cu Iubire, sa ne zambim, sa ne imbratisam! Daca vom proceda astfel, tot ce este scris in istoria noastra ca specie, in biografia fiecarui om, toate acele evenimente pe care le-am produs si de care ne este astazi rusine, isi vor pierde energia cu care ne leaga de trecut si astfel, nu vor mai produce niciun fel de efecte in prezent. Altfel spus, daca vom renunta sa mai incercam sa innotam absurd impotriva Firii Lucrurilor, daca vom trai doar in Iubire, in Libertate, vom dobandi Armonia Interioara, Armonia Sociala si Armonia Planetara. Este in Firea Lucrurilor sa mergem mai departe cu Iubire si Bucurie. Este in Firea Lucrurilor sa traim in Armonie si sa transformam Pamantul in cel mai frumos si luminos Sat Spiritual din Univers.

 Sa Fiti Frumosi!

Paul Buica

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s