Satul Spiritual

Satul Spiritual (9)

 

Pentru fiecare dintre noi, primul pas catre crearea unui Grup si a unui Sat Spiritual este renuntarea la pronumele posesiv – din limbaj si din atitudine. A constientiza ca suntem cu totii o singura Fiinta, ca nimic si nimeni nu este proprietatea nimanui, ca tot ce credem ca posedam, ne poseda, ca am primit in Dar Divin Totul din prima clipa a Creatiei si ca fiind o manifestare a Intregului nu putem detine parti mai mari, mai mici sau neinsemnate ale Infinitului, este un salt in Constiinta, este dobandirea unei Intelegeri a Vietii si a Universului. Crearea unei comunitati spirituale presupune in primul rand dobandirea comuniunii spirituale in interiorul grupului. Fara sa se produca acest fenomen de armonizare si de alchimizare a fiecarui individ si al grupului, pasul urmator nu este posibil si grupul se va destrama. Fiecare cautator se afla in fiecare moment al vietii sale pe o cale spirituala si se indreapta in ritmul sau catre varful Muntelui, catre dobandirea Luminii. Uneori aceste poteci tainice se intersecteaza cu ale altor cautatori, se continua pe aceleasi coordonate o vreme, se separa apoi si se pot iarasi intalni sau nu dar, in final, toate cararile se unesc in Lumina atunci cand cautatorii ating Piscul si devin Unul. Cautatorii autentici se respecta profund si se deschid cu Iubire unii catre altii, catre toti cei care doresc sa se alature grupului sau sa paraseasca la un moment dat grupul. Ei stiu ca nimeni nu este superior si nimeni inferior si isi daruiesc intreaga Cunoastere, Intelegere, Intelepciune celorlalti devenind liantul care ii face pe alti cautatori sa se apropie si sa ramana impreuna in Iubire si Buna Intelegere in grupul ce se naste.

 A fi permanent in starea interioara de “a darui” este un alt salt in Constiinta absolut necesar fortificarii unui grup spiritual in formare. “A darui” este un verb, un predicat, in intelesul obisnuit dar dincolo de lumea materiala, “a darui” este o stare de Claritate pe toate coordonatele simturilor noastre, o necesitate a Fiintei, un Atribut Divin. Este transcenderea lumii dualitatilor, a dualului in general, a relatiilor dictate de interes atat la nivel interuman cat si in tot ceea ce priveste Firea Inconjuratoare. Cand starea interioara atinge Lumina lui “a darui”, din fiecare Fiinta izvoraste doar Iubire si Omul sfinteste totul in jurul sau. Comunica nemijlocit cu pietrele, cu Pamantul, cu apa, cu animalele si cu plantele si acestea il invaluie in vibratia Iubirii. Sa poti atinge aceasta Lumina este usor atunci cand inveti ce este Respectul pentru tot ce exista. Invatand sa te accepti si sa te respecti pe tine cu tot ceea ce insumezi, inveti ce este Respectul si observi cum incepe sa faca parte din existenta ta, inveti sa-i accepti si sa-i respecti pe ceilalti. Inveti si intelegi ca ceilalti sunt oglinzi perfecte al propriului tau interior si ca sunt un adevarat Dar Divin pentru tine. Cum sa nu-i iubesti? Din Iubire, Divinul a creat acele sincronicitati necesare ca tu si ei sa va intalniti. Fiecare este Dar Divin pentru fiecare – asa am fost creati. De aceea ne-am mai intalnit, ne intalnim si ne vom mai intalni inca de multe ori prin Univers: sa invatam sa daruim, sa ne daruim, sa invatam ce inseamna Iubirea si sa vietuim in Iubire. Ce stare interioara iti trezeste constientizarea faptului ca esti un Dar Divin pentru ceilalti? Daca membrii unui grup in formare se apropie prin aceste stari interioare unii de altii, realizarea uniunii spirituale este aproape, este pe cale de a inflori, de a se inauri.

De la un Dar Divin nu poti avea asteptari, poti doar sa te bucuri cu intreaga ta Fiinta. A avea asteptari de la ceilalti inseamna “a conditiona” intr-un fel in interiorul tau, natura si manifestarea Darului Divin iar nerealizarea asteptarilor omenesti va naste in Inima ta suferinta, frustrare, durere fizica, boala. Este efectul ego-ului in manifestare. A nu avea asteptari este starea fireasca de intelegere, este semnalul constientizarii ca ceilalti sunt pentru tine Darul pe care Tatal Ceresc ti l-a pregatit cu Grija Divina. Sa incepem sa ne privim astfel, ca Daruri, si lumea noastra se va schimba pe ne-gandite (definitia populara a Meditatiei)! Nu poti privi un Dar si in acelasi timp sa te gandesti aiurea sau sa cauti, sa imaginezi, sa etichetezi, sa analizezi, sa judeci, sa interpui un interes ascuns. De un Dar poti doar sa te bucuri si-atat pentru ca Bucuria este Calea catre “a darui”, catre Iubire, catre Tot. Nu poti privi un Dar fara ca Meditatia si Iubirea sa te invaluie, sa coboare asupra ta. De aceea nu poti privi indelung in ochi un om fara sa incepi pe ne-gandite sa-i daruiesti tot ce este mai curat, mai bun si mai frumos in tine, fara sa-l invalui in Iubire. Doamne-Doamne ne-a creat ochii pentru a ne invata repede si placut ce este Iubirea. Priveste un copac, imbratiseaza-l, primeste Darul lui si incearca apoi sa ridici toporul si sa-l ucizi. Nu vei reusi. Nimeni n-o poate face si ca s-o faca trebuie sa nu-l priveasca. Asa este Creatia, asa sunt toate Fiintele plamadite de Tatal Nostru Ceresc.

Oamenii au tendinta naturala de a se apropia unii de altii si asa cum se spune de mii de ani “cei ce se aseamana se aduna”. A te asemana inseamna a fi din aceiasi samanta, din aceiasi plamada si asa si suntem, din aceiasi matrice informational-energetica a Divinului. Toti, nu doar noi oamenii. Si plantele si animalele au o singura sursa: Lumina Divina. Este firesc ca cei care descopera in interiorul lor asemanarea cu toate celalte Fiinte, sa se simta aproape de animale si de plante, sa renunte la a mai ucide animalele si a le folosi ca hrana. Plantele ne daruiesc cu Bucurie fructele si semintele lor pentru ca noi sa avem suficienta hrana, gustoasa si benefica. Este de la sine inteles ca toti cautatorii isi transforma viata, se reintorc in mijlocul Naturii si se integreaza firesc in Ritmul Sacru al Universului, al Mamei Pamant. Ne simtim bine impreuna, in mijlocul Naturii, in adancimea padurilor, in poiene, pe dealuri si in preajma apelor repezi de munte. Acolo se naste in permanenta o noua viata. Acolo Viata irumpe. O Viata proaspata si viguroasa, o comuniune spirituala a omului cu semenii sai si cu Firea Inconjuratoare. Se produce o alchimizare profunda, o reintoarcere la Pieptul Mamei Pamant careia i-am lipsit o vreme. Noi suntem acum ca niste copii bezmetici fugiti de-acasa. Umblam aiurea prin lume si distrugem tot ce ne iese in cale apoi ne vaicarim de toate relele lumii pe care tot noi ne-am creat-o. Dar o schimbare fara precedent a inceput si nu mai poate fi oprita. Oamenii incep sa se priveasca in ochi, sa-si descopere adevarata Natura, invata sa daruiasa si sa se bucure de Iubire. Incep sa se reuneasca in grupuri si una cate una sa recladeasca asezarile naturale de la inceputurile timpului. Incep sa vada Lumina, sa auda Glasul Sacru al Pamantului, sa simta imbratisarea Divina a Apei. Incep sa fie Unul.

 Grupul Spiritual este un fluid viu, un fluviu inteligent Atent si Alert, un organism serpuitor printre astre, o Fiinta ce da savoare Firii Inconjuratoare. Nu este prima data cand ne intalnim si cu siguranta nici ultima. Ne-am nascut femei si barbati si am fost prin timp, prieteni, iubiti, mame, parinti, copii, zane si ingeri, soldati si pustnici, puternici si slabi, Maestri si Discipoli, iubitori si plini de daruire. Ne intalnim si parca ne cunoastem dintotdeauna. Si asa este. Am trecut impreuna prin toate situatiile posibile de pana acum. Un prieten drag ti-a fost alta data frate, un copil ti-a fost tata, un altul ti-a fost fiica. Sotia ta a fost copilul tau iar sora iti va fi mama. A fost necesar sa trecem prin toate aceste experiente pentru ca azi, Aici si Acum sa ne intalnim ca o adevarata familie cosmica pentru ca asta este un grup spiritual: o Familie Cosmica. Am venit impreuna din Sirius acum cateva miliarde de ani si vom pleca catre alte sisteme minunate din galaxie sau poate catre alte Galaxii. Dar vom fi mereu impreuna si acesta este Miracolul Creatiei. Ii asteptam si pe ceilalti din grup sa ni se alature – suntem cateva mii in grupul nostru. In curand ni se vor alatura pentru a intampina impreuna Sarbatoarea unui nou Inceput. Am realizat de multe ori impreuna acel beatific flaut gol prin care Universul a daruit Lumina sa lumilor de sub Sori. Am aprins de mii de ori Focul Sacru pe nenumarate Planete si ne-am unit pentru totdeauna ca frati si surori spirituale. Am purtat Raza de Soare cu Iubire si Devotiune printre stele. Acum, Aici, Atenti si Alerti, reinvatam ce suntem si impreuna mergem mai departe. Tatal Nostru are inca multe Daruri de Lumina pregatite pentru noi.

 Focul Sacru este vibratia Iubirii, frecventa Iubirii. Nu este decat in mica parte un foc material. Focul este aprins de Inimile noastre stelare. Suntem fragmentele unei stele care ne-a trimis prin Univers cu miliarde de ani in urma sa ducem mesajul Iubirii in cele mai departate locuri din Galaxie. Dar ca sa reinvatam sa daruim neconditionat, permanent si la intensitate maxima Iubire, este necesar sa reinvatam sa fim un grup, o entitate spirituala puternica, ferma, frumoasa, luminoasa, benefica. Este necesar sa ne asumam responsabilitati in interiorul grupului si in relatia cu exteriorul. Este necesar ca fiecare dintre noi sa reprezinte grupul in orice situatie. Cand spui ca reprezinti Grupul Iubirii, energia Iubirii tuturor membrilor grupului se va exprima prin tine si vei avea intotdeauna cea mai buna prezenta, prestatie, atitudine. Cand suntem o singura Fiinta toate obiectivele pe care ni le-am propus, pe care ni le propunem se realizeaza cu usurinta. Universul raspunde intotdeauna promt dorintelor noastre. Amintiti-va de Duhul lampii lui Aladin: “Dorinta ta este porunca pentru mine!” Universul raspunde Iubirii cu si mai multa Iubire si credeti-ma, nu poate fi nici macar egalat in darnicie! Faceti risipa de Iubire! Daruiti cat puteti de multa Iubire si lasati Universul sa lucreze cu Iubirea voastra. El stie s-o inmulteasca asa cum nimeni altcineva nu o poate face. Apoi o trimite inapoi catre noi in forma pe care noi am cerut-o. Satul nostru Spiritual va creste pur si simplu din Iubire. Nu va lasati in seama gandurilor logice legate de investitori si banii lor pentru ca asta va va impiedica sa daruiti Iubire 24/7! Iar Universul nu este deloc interesat de logica si de bani. El lucreaza doar pe frecventa Iubirii, El stie sa alchimizeze dorintele noastre, sa le materializeze din energia Iubirii pe care noi o trimitem catre Creator. Iar Creatorul este pretutindeni, in floarea de mac, in apa marii, in frunzele copacilor, in ochii pisicutei si in nelinistita codita a cainelui, in zambetul unui trecator si in rugaciunea unui pusnic, in cochilia melcului si in Floarea Vietii cioplita pe portile Dacilor. Nu trebuie sa faci niciun efort pentru a-L afla. Este pretutindeni cu noi, in noi, in casele noastre si in cuvintele noastre, in privirea si in inimile copiiilor nostri.

 Noi suntem Aici, Acum vestitorii celor o mie de ani de Pace pe pamantul Inteleptei Dacii. Suntem urmasii Lupului Alb si El, Inteleptul transformat de catre Zamolxis in Lup Sacru va veni intr-o seara in Satul nostru, langa noi, in jurul Focului Sacru si ne va aduce mesajul Inteleptului Zamolxis. Este si Acum, Aici cu noi si ne inspira in tot ceea ce facem pentru a materializa Satul Spiritual. Si asa cum piatra ne-a vorbit pe dealuri in Tara Dacilor, patru milioane de Daci asteapta in Piatra Muntelui sa se nasca. Ei vor veni in perioada urmatoare, vor fi copiii celor ce Acum incep sa inteleaga schimbarea profunda ce se petrec in interiorul lor in Armonie deplina cu vibratiile cosmice pe care le traim. Este o Sarbatoare Cosmica, un Miracol pregatit de Creatorul nostru pentru a celebra Viata. Iar noi, Fii si Fiicele Daciei Sacre ne alaturam Sarbatorii si celebram alaturi de Tatal nostru Ceresc, de Mama Pamant, de Zamolxis si de Lupul Alba nasterea Noului Pamant Sfant al Daciei.

 Multumesc! Iertati-ma! Va Iubesc!

Paul Buica

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s