contemplari

iubitorii de animale

Exista doua tabere foarte bine delimitate in societate, de iubitori de animale si ne-iubitori de animale.

Iubitorii de animale le apara drepturile,habitatul si menirea, iar ne-iubitorii de animale ii vor cat mai departe de ei, sa nu le deranjeze confortul si tabieturile.

Care sunt drepturile animalelor? dreptul la viata? la libertate?

Care e menirea lor? Sa latre, sa se inhaiteze, sa-si apere teritoriul, sa se inmulteasca

Cel ce are un animal si-l castreaza in ce tabara e? al celor  ce-i respecta menirea si libertatea?

Dar cel ce are o pisica si-i face pui, pe care ii arunca e iubitor de animale??

Care-i este habitatul? Oricare… pe strazi, in ganguri, in canale, pe langa case etc. oare?\

Bunica avea dulai de curte, cu custi ce ii fereau de ploaie si vant si de dogoarea soarelui. Nu-i lasa sa se perpeleasca pe asfalt… stiau ca au stapan si ca vor primi zilnic de mancare…

Cel care-si ia animale de casa ce e? le respecta dreptul la libertate? NU.

Sa hranesti un animal al strazii in ce categorie te plaseaza? Le dai de mancare ca-ti prisoseste si ti-e cam aiurea s-o arunci sau s-o lasi sa se strice, sau le dai  de mancare in mod regulat?

Dar sa-i lasi sa umble plini de paraziti de toate felurile ce inseamna? Probabil ca neinterventie in treburile interne… supravietuieste care-i mai tare… dar sa-i vezi amarati si bolnavi si sa ii ocolesti de departe pentru ca arata cam respingator? Unii probabil ca i-ar duce la un veterinar sa le faca viata mai usoara. Altii nu.

Cred ca semi- domesticirea animalelor e cea mai egoista atitudine umana: nici nu ii lasi sa-si dezvolte instinctele primordiale caci ar fi periculos, dar nici nu ai grija de el, decat atunci cand ai chef.

Ci mai cred erijarea in iubitor de animale nu are nicio legatura cu iubirea de animale. Ci cu dorinta de o anume pozitionare “caritabila” in societate, cu zvacnirile ego-ului – eventual ale super-ego-ului, cu dorinta de a avea o anume atitudine, in general contrara cu a altora. pentru a iesi in evidenta, desigur.

Din pacate iubitorii ocazionali sau de oportunitate de animale fac de cele mai multe ori lucruri care sunt in detrimentul animalelor si al celor care vor cu adevarat sa face ceva pentru EI si nu pentru propriul ego.

As vrea sa-i vad pe iubitorii ocazionali de animale salvand niste patrupede abandonate, as vrea sa-i vad ducand o actiune pana la capat, as vrea sa-i vad renuntand la pozitia de “consulant” in care se pronunta cu ardoare cu privire la ce trebuie facut si sa treaca la treaba.

E foarte vasta aceasta tema. Am atins varful iceberg-ului… in adancuri zace comuniunea cu natura, cu animalele, cu plantele, cu Oamenii, cu Pamantul. si acolo nu exista categorii.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s