Satul Spiritual

Satul Spiritual (10)

In Deplina Armonie cu Vibratiile Energiei Noi, Omul Solar care va conduce Satul Spiritual va fi o femeie (Yin). Si este firesc sa fie asa pentru ca zece mii de ani de suprematie masculina in societate (Yang), nu a adus nici macar o singura zi de Pace. Barbatii vor accepta cu Bucurie aceasta schimbare a ordinii sociale pentru ca desi nu o recunosc sau, o recunosc cu greu, pozitia lor de conducator in societate si in familie este de cele mai multe ori o povara care le creeaza cel mai adanc discomfort si le scurteaza drastic viata. El, barbatul este prin forta sa interioara si fizica vanator si prin natura sa lenes. Fiind vanator si luptator are in permanenta nevoie de stimuli exteriori care sa-i creasca nivelul de adrenalina iar adrenalina ii pun in miscare mintea si trupul pentru ca altminteri ar lenevi pur si simplu si s-ar ofili. Ii place asadar, sa practice si/sa priveasca lupte de tipul football, K1, tenis – sport in general, pentru ca sportul competitiv este o fiara domesticita a vanatorii si luptei directe. Ii place orice este competitiv si intra in competitie cu toata lumea pentru ca acesta este “regimul nativ de croaziera” prin viata dictat de natura sa instinctuala. El are nevoie de spatiu si libertate de manifestare si daca il dobandeste, daruieste tot ce este mai bun si mai frumos in el. A impiedica un barbat sa mearga la stadion “cu baietii” este ca si cum ai pune un leu in cusca si ai avea pretentia ca atunci cand in sfarsit il eliberezi putin sa fie tandru si bland. Exclus – “va rupe gardul” si pe eliberatorul sau depotriva iar apoi va lua telecomanda si va face cu placere “groapa-n canapea” pentru ca deindata ce necesitatea sa de a fi liber si competitiv este satisfacuta va manifesta a doua sa natura, lenea.

 Barbatul este cea mai elocventa dovada a axiomei: “nimeni nu este proprietatea nimanui”. Daca ai nevoie sa repari acoperisul, sa sapi gradina, sa muti mobilierul, este cea mai indicata persoana dar nu-i cere sa-ti dea solutii de design interior, sa fie atent cand ii povestesti despre zbuciumul tau interior, sa se implice emotional in plimbatul prin magazine. El va pune dulapul acolo unde ii spui tu fara sa se implice catusi de putin artistic sau emotional, se va “uita-n porumb” cand ii povestesti de discutiile “solicitante” cu prietenele tale sau cu colegele de servici, va dori sa cumpere prima pereche de pantofi care arata cat de cat acceptabil si repede pentru ca trebuie sa se elibereze de aceaste momente in care nu se simte in largul sau. Daca va trebui sa faca o activitate care nu-i face placere va nascoci ceva care sa-i usureze munca si sa scurteze timpul alocat acelei munci, va crea un dispozitiv, va inventa o scula performanta, va scrie un software – totul, absolut tot ce-i sta-n putinta pentru ca el sa fie cat mai liber ulterior. Isi va folosi intotdeauna inteligenta si creativitatea pentru a dobandi libertate si din aceasta necesitate a sa s-a produs in cea mai mare parte progresul tehnic. Acest fenomen a fost insa posibil pentru ca alaturi de orice barbat puternic, creativ si cu inteligenta manifesta a existat o femeie care l-a potentat. A existat o femeie fizica sau un model spiritual al Femeii. Energia de tip Yin, feminina,  moduleaza, indulceste, intareste, curata de reziduurile instiinctuale violente si aduce amplificat in manifestare energia de tip Yang, masculina. Energia de tip Yang aduce femeii (Yin) mai multa dinamica interioara, determinare, claritate in actiunea concreta, mai multa fermitate si decizie. Pentru ca cele doua tipuri de energie sa se completeze si sa se potenteze reciproc este necesara disponibilitatea interioara catre uniune a celor doi sau dupa caz, a membrilor grupului spiritual care se formeaza.

 In cazul comunitatilor care se nasc in acest moment pretutindeni pe Pamant, a Satelor Spirituale ce incep sa se formeze, fortele spirituale de tip Yin-Yang se amplifica in mod nebanuit, exponential si accelereaza procesul de materializare a Visului. Constientizarea necesitatii unui astfel de Sat este mai puternica in cazul femeilor din grupul in formare pentru ca ele sunt cele care genereaza permanent si la intensitate maxima Visul. Prin natura lor mai aproape de vibratiile terestre, barbatii grupului sunt cei care accelereaza materializarea Visului. De aceea de exemplu, unele intalniri ale grupului in formare vor fi predominant spirituale si barbatii se vor incarca cu energia de tip Yin generata de femei iar unele intalniri vor fi predominat tehnice. In aceste intalniri tehnice, barbatii vor valorifica surplusul de energie Yin primit anterior, se vor organiza si datorita naturii lor dominata de “a actiona” vor materializa Visul dand astfel incredere femeilor din grup si potentandu-le energetic (Yang) la randul lor. Primind energie de tip Yang, femeile vor potenta la randul lor imaginea dinlauntru, vor amplifica si multiplica Visul. Se produce un efect holografic si fractal care va atrage absolut tot ce este necesar pentru ca Visul sa se implineasca. Procesul este foarte dinamic si daca este inteles corect, acceptat si energizat in continuare de toti membrii grupului, timpii de realizare fizica ai Satului se scurteaza. Forta Visului, Vibratia acestuia generata de catre femeile grupului vor atrage in interiorul grupului acei barbati care au capacitatile si abilitatile necesare materializarii Satului Spiritual. Conducatorul grupului va fi o femeie, cea care vibreaza cel mai inalt intru materializare Visului, cea care genereaza cel mai puternic Visul, cea care radiaza si amplifica in permanenta Fractalul Creatiei Visului.

 Visul este Vibratia Divina Imaculata care se va materializa la momentul potrivit asemenea Conceptiei Imaculate si a Nasterii Domnului iar Satul Spiritual se va naste curat, asemenea Pruncului Sfant.  

 Acea Femeie va prelua pur si simplu pozitia de conducator al Satului fara sa fie nevoie de niciun fel de procedura omeneasca cu care suntem obisnuiti. Grupul o va recunoaste pe cale directa, nemijlocita, fiecare in Inima sa. Fiind recunoscuta in Inima ca “omul potrivit la locul potrivit”, acolo unde orgoliile nu au acces, Femeia Conducator, va fi pe deplin acceptata de toti membrii grupului. Nu exista niciun pericol ca ea sa nu fie acceptata de catre barbatii grupului pentru ca o vor simti ca pe sursa principala a energiei lor intru materializarea Satului Spiritual. Ei stiu ce au de facut si se vor grabi sa-si faca treaba pentru ca stiu din si prin natura lor ca dupa efort vine si momentul lor de libertate, de “gropa-n canapea” chiar daca in Sat nu vor fi probabil telecomenzi iar competitia va disparea pentru totdeauna din mentalul uman. Sportul asa cum il stim astazi se va alchimiza in Zensport.

 Crearea unui Sat Spiritual este un proces continuu chiar si dupa ce membrii grupului vor locui permanent in Sat. Asezarea va trebui sa creasca pana la atingerea acelei mase critice care sa asigure continuitatea generatiilor urmatoare. Pentru ca acest fenomen sa se produca, Visul este pastrat viu si energizat intens, permanent, benefic. Un numar prea mic de locuitori va inmulti munca fiecarui om si va aduce oboseala excesiva si implicit nemultumire. Un numar prea mare din primul moment poate produce efecte de dezagregare a comunitatii prin neatingerea starii de Comuniune Spirituala. Principiile de convietuire nu trebuie sa atinga in niciun fel libertatea niciunui membru si in acelasi timp sa nu afecteze unitatea grupului, a comunitatii. Tributari in mare masura educatiei primite pana in acest moment si/sau a propriilor framantari interioare si frustrari, oamenii au tendinta de a incerca sa impuna tot felul de reguli cu toate ca stiu foarte bine ca orice impunere este o agresiune, o intruziune – daca pot spune asa – in Liberul Arbitru al celorlalti.

 Dorinta de a uniformiza activitatile unui grup, de a determina grupul sa urmeze un set de reguli, de a impune un anumit mod de viata si de a urma un anumit program zilnic si/sau saptamanal este un efect a-l propriei lipse de libertate, fie din teama de a fi liber pentru ca nu ai dobandit si beneficiat niciodata de aceasta libertate de manifestare sau pentru ca ti-a fost de catre altcineva restrictionata, fie pentru ca nu ai constientizat ca Liberului Arbitru al fiecarui om este un Dar Divin si este intangibil.

 Libertatea fiecarui om de a alege este sacra. Daca el vrea ca la cinci dimineata sa se aseze in liniste si sa lase Meditatie sa il invaluie este optiunea sa si trebuie respectata. Daca vrea sa manance la o ora anume, sa se scalde in lac, sa se imbrace in verde, sa se suie in copac si sa culeaga cirese, sa plece in padure sau oriunde in alta parte, sa-si vopseasca trupul sau sa-si rada parul de pe cap, sunt alegerile sale si trebuiesc respectate pe deplin. Fiecare om aflat pe o Cale de evolutie nu va face din Bun Simt, ceva care sa-i deranjeze pe ceilalti membri ai comunitatii. Nu va canta la tobe la trei dimineata, nu va arunca gunoaie pe aleile Satului, nu va irosi resursele comunitatii. Din Bun Simt, nu pentru ca trebuie sa scrie undeva ce sa faci si ce nu. Traim intr-o societate plina de legi si reguli si norme de aplicare a legilor pe care nu le respecta prea multi. Nu regulile asigura Armonia si Prosperitate ci Bunul Simt. Divinul nu a impus niciun fel de legi si nu a dat niciun fel de porunci, El ne-a arata ca spre exemplu, sa nu ucizi este un nivel de constiinta. Ne-a dat o masura cu care sa ne putem masura nivelul constiintei: sa nu ucizi este primul pas catre dobandirea Iubirii, primul pas catre a descoperi ce este Iubirea, primul pas catre Intelegere. Abia dupa ce ai atins acest prim nivel de constiinta, al lui “sa nu ucizi cu trairea, cu gandul, cu vorba, cu fapta” poti incepe sa vorbesti despre Iubire. Atunci vei incepe sa radiezi pe Frecventa Iubirii pentru ca abia atunci Soarele Interior va prinde Viata. Dar atat timp cat ne declaram Iubirea fata de oameni in timp ce mestecam shaorma nu putem fi decat ipocriti. Atata timp cat vrem sa impunem altora modul nostru de viata nu facem decat sa incercam sa creem clone ori Divinul n-a creat nici macar doua fire de iarba identice. Daca ar fi facut-o nu l-am mai fi numit azi Creator ci “linie de asamblare”. El a dorit ca noi sa fim si sa crestem ca individualitati pentru ca El este Perfectiune. Nu a putut sa faca produse de serie pentru ca acelea doar poarta insemnele creatiei nu sunt Creatia Insasi. Noi de ce dorim altfel decat Creatorul a tot ce exista? Simplu, clonele pot fi controlate pentru ca vor raspunde identic oricarui stimul extern. Asta vrem?  

Cred ca cel mai important lucru in crearea unui grup spiritual si a unei comunitati si comuniuni spirituale, in materializarea si pastrarea in viata a unui Sat Spiritual este sa nu fie inlocuite seturile de relguli actuale cu alte seturi de reguli. Lanturile pot fi si din aur dar asta nu inseamna ca functia lor este diferita. Este suficienta auto-cultivarea Bunului Simt.  

 Si ca sa ma intorc la tema: De ce nu poate conduce un barbat un grup sau Sat Spiritual? Simplu, datorita spiritului sau competitiv actual. Daca un barbat va fi ales in vreun fel sau altul – nu conteaza metoda – conducatorul grupului, toti ceilalti barbati puternici sau nu, isi vor irosi o mare parte din energie, “marcandu”-si teritoriul cu trairi interioare contradictorii, cu ganduri si cuvinte, facand aliante prostesti, povestind si agresand astfel  femeile din grup cu nemultumirile lor vizavi de “leader”-ul ales, intr-un cuvant generand frustrare, dizarmonie si punand in pericol existenta grupului, a Satului. Asa sunt construiti barbatii, sa incerce in permanenta intr-un fel sau altul sa-i ia locul celui din frunte. O fac involuntar in orice imprejurare pana in momentul in care se ilumineaza. Si cum Satul Spiritual nu este un loc creat de iluminati ci de oameni aflati fiecare pe o Cale si intr-un moment de evolutie, este bine ca o femeie sa fie cea care se afla in pozitia de conducator. Conectata puternic atat la Spiritul Mamei Pamant cat si la Spiritul Divin, Ea va fi Mama si Zana deopotriva, Izvor de Lumina si Intelepciune, Maestru si Prieten al tuturor membrilor Satului, sursa a Armoniei intregii asezari.  

Fiti Liberi si Desavarsiti!

Paul Buica

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s