contemplari

Cautari

Pentru multi viata inseamna cautare, dintre care pentru multi viata inseamna resemnare, pentru altii regasire si celebrare.

Cautam neincetat. Cautam bucatile ce formeaza un intreg, cautam partile care s-au desprins din TOT prin alegerea noastra, prin trairea mastilor pe care le-am creat. Dupa ce am ajuns in faza in care suntem aproape de unitatea indivizibila e eu-lui, incepem sa ne recompunem. Si cautam jumatatile, sferturile, optimile lipsa, pentru a le potrivi laolalta, pentru a redeveni omul originar.

Cu totii cautam ceva din noi. Ne cautam prietenul, iubitul, parintele, copilul. Cautam justitiarul, razboinicul, razbunatorul, impaciuitorul, vindecatorul, calauzitorul. Cautam cersetorul, nevolnicul, bogatul, trandavul si conducatorul…  Si de fiecare data cand regasim cate o particica si o lipim la loc mai facem un pas catre evolutie, catre Uni-vers, caci astfel Cunoastem si asimilam diverse ipostaze ale noastre ca fiinte pe Pamant, si intelegand putem trece mai departe.

Insa asa cum multe Cai au fost deviate de societate, era imposibil ca un mod de comuniune, de grupare pe principiile echilibrului universal al oamenilor sa nu fie impiedicata.  Si asa cum multe Adevaruri au fost ascunse sau denigrate pornindu-se de la o particica din ele, asa si cautarea si regasirea omului a fost deanturata. Stim cu totii ca “ne cautam sau gasim jumatatea”, asa-i? acest lucru este larg acceptat in raport femeie-barbat-casatorie.  Nu e nimic rau in asta. Suntem in cautarea jumatatilor noastre cu care sa ne contopim spiritual si fizic. Este un lucru minunat sa-ti gasesti aceasta “jumatate”. Insa aceasta expresie a devenit restrictiva…

Ce se intampla cu cei ce si-au gasit jumatatea cu care convietuiesc si totusi simt ca le lipseste ceva? Incepe amagirea ca poate ca nu e jumatatea adevarata… o cauta in alta parte. Caci jumatate inseamna una din cele doua parti ce fac intregul, si exclude posibilitatea de a fi si alte parti. Deci daca nu ai gasit ce cautai (oare?) nu poti decat sa schimbi jumatatea cu alta… si nu se petrece decat o continuare a divizarii.

Ce se intampla cu cei ce traiesc “singuri” si se simt foarte bine asa, dar cauta ceva dincolo de jumatatea barbat-femeie-casatorie? Devin ciudatii societatii, exceptiile modului de viata “normal”…  si primesc o sumedenie de etichete, de care le pasa sau nu…

Am ajuns sa privim cu suspiciune doi oameni care se inteleg, care nu au nicio legatura fizica si niciun  interes meschin in spatele prieteniei lor, doar pentru ca nu se potriveste modelului crosetat de minte. Sufletul tanjeste la relatia lor, iar mintea  face scenarii. Caci mintea e prea ingusta ca sa inteleaga noima comunicarii sufletului. Mintea mapeaza: barbat-femeie, mai nou, femeie-femeie, barbat-barbat, caci mintea nu cunoaste alta legatura intre oameni. De fapt gresesc, mai cunoaste legatura cu banul, cu mangaierea orgoliului, satisfacerea ego-ului. Dar cand evidentul materialism lipseste, modelul e de relatie fizica.

Si cumva asa e normal sa fie, caci mintea functioneaza in parametri sai. Depinde de fiecare dintre noi sa ne permitem sa vedem, sa simtim si cu altceva decat simturile mintii. Sa lasam Lumina, Iubirea sa coboare in noi, sa putem Cunoaste lucruri de dincolo de noi. Si cand va veni clipa sa ne lepadam de ego, de eu-l nostru fals,atunci vom putea recunoaste scopurile cautarilor noastre, vom gasi locul pentru fiecare particica in Creatie, nu ne va mai fi teama ca daca nu suntem “jumatatea” o alta ne va lua locul.

Le multumesc din Inima Particelelor-prietene si Particelelor-prieteni care au venit sa se aseze langa mine, care imi aratati ca divizarea se apropie de sfarsit, ca putem re-crea intelegerea si armonia dintre noi, Oamenii.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s