adunate-n Cale

forta sau vulnerabilitate?

A deschide usa luminii este pasul catre o noua perspectiva si intelegere a lucrurilor. Aduceti-va aminte de prima ninsoare, cand albul se asterne peste tot, si lucrurile arata diferit. Sau aduceti-va aminte la rasaritul de soare. Pana cand apare prima raza de lumina lucrurile par a fi o masa compacta in care cu greu deslusesti forme si culori. Apoi apare lumina! Totul capata stralucire, forma, culoare, viata. Zapada acopera cenusiul, cristalele stralucesc, exista miscare si nemiscare in acelasi timp intr-o singura fractiune de secunda.

Acelasi lucru s epetrece si cand Lumina Intelegrii patrunde in fiinta. Totul capata contur, capata sens, mintea se opreste intr-un moment de beatitudine, de uau. Nu mai ai cuvinte, nu mai ai ganduri. Timpul se suspenda, totul e miscare si nemiscare in acelasi timp. Unii o nmesc Iluminare. Altii Gratie Divina, Nirvana, Revelati samde. Nu conteaza. In acel punct eticheta isi pierde valoare, dogmele si ritualirile se topesc. Perceptia se schimba. Nimic nu mai e la fel.

Muntii nu mai sunt munti si apele nu mai sunt ape. Pana muntii redevin munti si apele redevin ape…

Insa acel moment de lumina reprezinta un moment de forta, dar si de vulnerabilitate. Prin noua perceptie si intelegere a lucrurilor capeti o putere fantastica de a schimba lucrurile. Si primul lucru pe care-l faci e sa-ti schimbi realitatea. In fractiuni de secunda iti poti schimba viata dintr-un calvar in cel mai pretios dar. Dusmanii se schimba din dusmani in ajutoare, in oameni ce te ajuta sa te descoperi, sa te cunosti. Vei intelege ca cel ce credeai ca ti-a facut cel mai mare rau nu a facut decat sa-ti deschida ochii, sa opreasca ego-ul si orgoliul sa te ridice atat de sus incat sa-ti rupi gatul in cadere…

E un moment de vulnerabilitate pentru ca revelatia ce ai avut-o vrei s-o impartasesti cu toti cei din jur. Din preaplinul Iubirii, bucuriei, fericirii vrei sa dai si altora. Si pare atat de simplu sa le deschizi ochii, sa le spui sa priveasca in Lumina!  Si nu e asa … omenii isi iau umbrele si ochelari de soare. Se dau cu creme de protectie. La propriu si la figurat… cu cat radiezi tu mai multa lumina, cu atat factorul de protectie, adica orgoliul e mai mare…  ego-ul stie el mai bine care-i mersul lucrurilor. Nu veni sa-i povestesti de alte. Spiritualitate? Da, sigur, stiu si eu. Si stiu mai bine; calea mea e a mea si nu ma deranja…

Dupa ce am experimentat asta pe pielea mea, am gasit noima in ceea ce Maestrul mi-a raspuns de nenumarate ori la aceeasi intrebare a mea “cum fac sa-i fac sa vada?”.. raspunsul lui neschimbat a fost “trebuie doar sa fii. Sa iradiezi, sa fii Lumina si Iubire. Atat”.

Dar ce, nu stiu eu mai bine sa experimentez? Sigur. Nu m-a impiedicat nimeni sa vad daca se poate si altfel. Si am incercat a-i intelege pe cei cu factor de protectie, crezand astfel ca voi putea vorbi pe limba lor… si stiti ce s-a intamplat? Ei nu s-au schimbat, caci nu era vremea sa se schimbe. Eu in schimb am revenit pe o vibratie joasa , m-am reconectat la terestru, la materie, la suferinta, la orgolii. Paradoxal pentru a-i ajuta pe ceilalti sa le depaseasca.

Acum am inteles si de ce a simti mila nu e bine – pentru ca traiesti si te molipsesti de problema celorlalti… compasiunea inseamna a acoperi cu Iubirea ta mocirla, este “fertilizantul” lotusului ce-si are radacinile in noroi…

Depasesti vulnerabilitatea doar prin mai multa Lumina. creezi un spatiu de Lumina, de Iubire, un spatiu care devine de neatins, o fortareata in fata asalturilor materiei. Nu te mai ating orgolii, invidii, meschinarii. pentru ca esti intr-un spatiu integrat in Univers, si toata forta Universului e de partea ta, caci tu, prin existenta ta ai adaugat forta acestei puteri!

Namaste!

Standard

2 thoughts on “forta sau vulnerabilitate?

  1. carmen says:

    Citind scrierea ta frumoasa, m-am intrebat daca chiar trebuie sa depasim vulnerabilitatea asa incat sa nu ne mai atinga nimic! daca nu ar fi momentul acela de vulnerabilitate, ne-am mai bucura atat de mult de revelatii? Constientizarea vulnerabilitatii amplifica forta actiunilor noastre, a gandurilor noastre pe care le canalizeaza controlat, nelasandu-le sa ia haturile si sa teasa haotic povesti de viata ireale.

    • ceea ce spui e inversul discutiei pe care am avut-o cu blocarea chakrelor :).

      ai dreptate, a fi sensibil, a percepe, a simti si a constientiza sunt lucruri ce trebuie sa ramana la propria noastra alegere. cat de tare lasam sa ne schimbe/altereze factorii externi este tot alegerea noastra. si asa trebuie sa fie. nu ma inchide in colivie, ajuta-ma sa invat sa zbor, sa ma feresc de pericole. lasa-mi vulnerabilitatea, da-mi posibilitatea de a ma intari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s