contemplari

cunoscand raul putem alege binele

Avem sansa de a Deveni, de a ne transforma in fiinte de Lumina, de a ne reintegra in Unul din care cu buna stiinta am ales sa ne desprindem, si de care unii ne apropiem cu fiecare zi, altii ne indepartam.

Conceptual-abstract Unul e departe de noi, este un “obiectiv demotivant” prin neintelegerea si dificultatea sa. Hai sa vedem un pic de ce este greu de inteles si de ce e dificil. Hai sa  vedem ce e dincolo de aceste etichete care doar prin abstractul lor sunt cel mai mare obstacol, ne blocheaza orice pas catre Cunoastere, Re-Cunoastere.

Intelegerea lui Unul e la o distanta de o interpretare, de o viziune. Dar firul subtire intre Unul si individualitati e constituita de minte, de ego. Mintea ne scoate din “galeata” in care sunt toti ceilalti, incercand sa plaseze individul deasupra, lucrand la setea de putere (prin forta sau bani) care ii subordoneaza pe oameni. Atentie insa. Doar pe acei oameni care la randul lor pun valoare pe putere, care si-o doresc incercand s-o ia de la altii ducand la lupte, razboaie de orice dimensiune.

Firul dintre Unul si individualtati mai este intarit de invidie. Invidia este o infrangere a mintii, care nu a reusit sa-i aduca omului Fericirea, Armonia, Iubirea, nu accepta incapacitatea de a fi deasupra celorlalti, astfel ca incearca sa-i “ingroape” pe ceilalti, ca in final sa ramana obtina victoria, ramanand “sus”.

A fi parte din Unul inseamna a fi beatitudine si fericire prin insasi “a fi”. Dar asta inseamna “somaj” pentru minte. Si atata timp cat oamenii sunt prin excelent mentali, doar “a fi” e imposibil. Pentru “a fi” nu trebuie sa te lupti, nu trebuie sa obtii, sa ai, nu trebuie sa dovedesti nimic. Este o stare cu tine insuti si cu toti ceilalti intr-Unul. Dar asta duce la dificultatea “integrarii”. Pentru ca trebuie sa vezi oglinda de-afara care iti arata cum esti tu inauntru, si dupa ce o vezi sa-ti dai seama ca poti privi nemijlocit inauntrul tau. Si tot ego-ul este cel care intuneca suprafata oglinzii, care deformeaza imaginea, care refuza sa vada ca tot haosul, toata suferinta vine din interior si nu au legatura cu ceilalti. “mai intai a fost cuvantul”… inainte nu era nimic. Si cuvantul este un lucru mental.

Dar in momentul in care  recunoastem inutilitatea luptei pentru separarea de Unul in scopul dominarii lui, cand vazand cat rau putem genera prin ganduri si fapte si alegem binele in orice forma de manifestare a sa, atat neintelegerea cat si dificultatea se risipesc. 

Alegerea e a noastra: alegem raul si ii crestem astfel forta, sau alegem binele si infrumusetam viata. In ambele cazuri, facand parte dintr-Unul (caci oricat incearca mintea sa ne separe, suntem legati in primul rand de energia generatoare de viata, de Dumnezeu care este Tatal nostru, al tuturor) atat raul cat si binele pe care il generam ni se intorc.

Avem sansa ca prin polaritatea vietii pe Pamant sa alegem binele, sa lasam raul in afara noastra, sa nu-l lasam sa ne patrunda structurile energetice si fizice, sa ne eliberam de suferinte si de boli. Sa fim Lumina. Alegerea e a noastra, a fiecaruia dintre noi cu el insusi.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s