contemplari

teorie si practica…

Ajungi sa stii ca poti alunga diavolul doar prin a fi Lumina, prin a fi Iubire. Si faci scenarii, incerci sa te familiarizezi cu noua “abordare” care, de altfel, este opusa a ceea ce am invatat cand eram copil, respectiv sa ma apar cu forta daca cineva ma ataca…

Lucrurile pareau simple atunci. Singura agresiune parea a fi doar cea fizica, raspunsul era ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, nicidecum intoarcerea celuilalt obraz….

Lucrurile par simple si acum. Cand intalnesti Raul, te inconjuri de Bine. Ii transmiti doar ganduri bune, pana fie se indeparteaza, fie se alchimizeaza. Si odata ce am Inteles acest lucru, mintea incepe a face scenarii despre Intalnire, reactie, ganduri, energii… si pare ca totul e sub control, esti aproape dornic sa intalnesti “adversarul” ca sa-ti arati priceperea, maiestria.

Mda. Teoria e simpla. Are o singura fisura: sufletul stie cum ar trebui sa se inatmple lucrurile, dar mintea face scenariile.  Ca urmare, mintea, prin sceanariile limitate pe care si le-a construit, e cea care decide daca l-ai intalnit pe cel ce-l asteptai… Raul, pe care sa-l transformi sau pe care sa-l indepartezi prin Iubire…

Si pana cand Mintea decide !!!! ca e momentul sa actionezi conform noului mod de gandire, continui sa raspunzi la violenta cu violenta (de care fel o fi), pentru ca asa e simplu, acesta e scena jucata iar si iar. Triumful mintii este de necontestat… dar din pacate asta nu duce nicaieri. Te tine in lanturi, te trage in jos, te opreste de la orice evolutie. In timp ce astepti momentul in care sa-ti arati priceperea, maiestria.

Ironic, nu?

Dar atat de similar cu asteptarea Fericirii, cu asteptarea Iluminarii, cu asteptarea Linistii, a Pacii, a Armoniei, a Bunastarii, a unei vieti linistite, a venirii Domnului pe Pamant… nu-i asa? Stim cu totii ce vrem, chiar si cum sa ajungem la toate astea, dar intre timp ne zbatem in mocirla… ne enervam,, tipam, ne rastim, ne razbunam, trimitem ganduri de toate felurile in jur si apoi nu stim de unde ce ne loveste… si de ce fericirea mult promisa nu mai vine.

Ei bine. TOATE sunt aici. Si Raul, si Binele, si Fericirea, si Suferinta. Si singura provocare e sa le recunosti si sa actionezi ca atare. In momentul in care oricine, chiar oricine, oricat de apropiat sau indepartat iti creeaza vibratii joase, trebuie sa stii ca raspunsul e Iubirea, Intelegerea. Nu exista alta posibilitate, caci inseamna sa trisezi, si nu tine. Ca la cura de slabire: poti crede ca n-are nimic daca trisezi mancand o ciocolata, caci nu te vede nimeni. Dar care e rezultatul?

Si provocarile vin de unde te astepti poate mai putin, in cele mai variate feluri, si te ating mereu in punctele cele mai vulnerabile, in cele mai ascunse atasamente. Cu cat esti mai putin legat de terestru, cu atat vei fi mai putin vulnerabil. De terestru ne tin mintea si corpul, respectiv necontenita judecare a celorlalti si patimile.

Ca sa-ti dezvalui sufletul, ca sa ajungi la Dumnezeul din tine, ca sa vezi si sa traiesti Creatia, trebuie sa treci de minte si de corp. dar nu e simplu. Multi au plecat in munti, in pesteri, s-au retras din lumea care zgandare necontenit fiinta, ispiteste la uitarea de sine, la uitarea de Dumnezeu, care ne indeparteaza de esenta noastra. Altii au ramas, sunt pe metereze, ne arata necontenit ca se poate si altfel, ne ajuta sa facem primii pasi pe Cale, sunt exemplul nostru. Sa le multumim pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce fac, pentru ajutorul ce ni-l dau!

Standard

3 thoughts on “teorie si practica…

  1. Bogdan says:

    Acela ce se-nchina in fata unei bucurii, va fi distrus de aripile vietii; dar cel care saruta bucuria’n zbor mereu trai-va-n soarele Eternitatii.

  2. carmen says:

    Si cand crezi ca esti pregatit sa raspunzi cu Iubire la tot ce ti se iveste in cale, cand ti-ai insusit “teoria” si crezi ca iei examenul cu nota maxima, atunci ti se intampla o “intamplare” care iti demonstreaza ca trebuie sa o iei de la capat cu invatatul. Dar probabil cu timpul ajungi sa razi de cazaturile tale si sa te ridici zambind, sa te scuturi si sa spui ca esti norocos ca te-ai impiedicat si ai cazut, dar te-ai putut ridica din nou…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s