interpretari

ce cred eu despre 2012

Am scris si voi mai tot scrie despre barierele ce si le creaza oamenii insisi in calea propriei evolutii. Despre faptul ca refuza sa-si linisteasca minte macar pentru un minut. Despre faptul pe logica si linearitatea lucrurilor se sprijina doar o parte din legile Universului. Ca divizarea si opozitia, competitia si comparatia deviaza Omul de la cautarile sale, de la implinrea sa ca Fiinta a Luminii.

Si probabil o voi tine tot asa, caci nu ma pot retrage, izolandu-ma si privind nepasatoare cum oamenii se afunda in nisipurile miscatoare tinandu-se de un fir de praf, de care le e teama sa se desprinda pentru a apuca franghia salvatoare…

Insa, cum oricarei actiuni ii corespunde o reactiune, opozitia lor va fi direct proportionala cu convingerea cu care vorbesc eu. Vor incerca de fiecare data sa reduca subiectul in discutie la o dimensiune digerabila mintii, la un sistem binar, de cred/nu cred, demonstrat/nedemonstrat (= cunoscut/necunoscut). Si aici dialogul se termina, caci intrat in jocul mintii si al logicii, peste ideea originara se pune, odata cu argumentatia, voal dupa voal. Caci logic putem demonstra atat viabilitatea tezei, cat si a antitezei. Totul e sa alegi ce sustii.

Si jocul acesta de cele mai multe ori pare fara de sfarsit si fara speranta pentru scoaterea la lumina a unor lucruri ce sunt bine ascunse in fiecare dintre noi. Si asta asa va fi pana cand ne inchinam la templul tehnologiei, demonstratiilor, dovezilor stiintifice asupra unor realitati truncheate.

Insa, din fericire pentru unii, si nefericire pentru altii, am ajuns intr-un punct de unde nu mai putem avansa asa cum suntem. Daca o facem, vom fi personajele din sf-uri, cu orase sub globuri de sticla (mall-urile sunt un fel de prototip), cu pastile in loc de mancare (oricum hrana adevarata e deja din ce in ce mai putina), cu un pamant arid, pe care l-am distrus cu chimicale, cu sisteme de monitorizare si urmarire (pentru protectia noastra) care ne tin in teritoriul propriu, limitat (suntem din ce in ce mai multi pe metru patrat), subjugati unor sisteme (corporatii) care promit bani (ochiul dracului) pentru suflete (orice minut din zi trebuie sa fie ocupata cu preocuparea de a performa, de a da mai mult, si mai mult, in detrimentul timpului petrecut cu orice altceva, pentru a nu pierde locul de munca) – si tot asa, lista poate continua la nesfarsit, functie de perspectiva si experienta fiecaruia.

Ei bine, nu se mai poate asa. Ori facem noi ceva, ori o face Universul. Suntem pe cale de a deveni o boala, un cancer, si organismul (Uni-versul) se va apara.

Suntem la un moment de rascruce. Ca intotdeauna, putem alege. Sa ne cramponam in dimensiunile personale, sau sa acceptam ca putem privi cerul si de la alte ferestre, sau, chiar sa iesim afara, sa-l privim cu totul…

E alegerea noastra ce se va intampla.

Universul se pregateste.

Ne vom reseta. Caci alinierea Pamantului si Soarelui cu centrul Galaxiei inseamna intreruperea/devierea “curentului”, a energiei ce vine de la Soare. In plus,  polii magentici ai Pamantului se “muta”, si intram in centura fotonica… meniu complet.  

Eu cred ca scurt-circuitarea neuronilor va duce la golirea creierului. Se vor “sterge” colectiile de dogme, prejudecati si paradigme. Si asta inseamna ca, odata creierul golit, il putem rescrie cu altceva… caci, asta inseamna ca vom putea, cu totii, privi cu alti ochi realitatea din jur.

Dar unii, ancorati in propria realitate, s-ar putea sa nu faca fata acestui soc. Vor fi dezorientati total, caci nu vor mai avea repere. Mintea va deveni nefunctionala, aproape inutila. Iar cum mintii i s-a dat pana atunci puterea deplina asupra omului, acesta va fi la randul sau un fel de epava…

Pentru altii va fi o eliberare de fortele materiale, de gravitatia ce ne tine in teluric, pe orizontala; o  oportunitate de evolutie, crestere verticala. Chiar daca mintea va fi destabilizata, pana la reprogramarea sa, entitatea va functiona in conditii optime, caci Omul este si va fi fost centrat in jurul Eu-lui, al sufletului, se va ghida dupa intuitie si clarviziune fara a duce lipsa grilelor logicii.

Apoi, in momentul in care corpurile, galaxia, se misca mai departe, sistemul reincepe sa functioneze. Insa nimic nu va mai fi la fel. Probabil va fi un haos pentru cei ce inca-si vor cauta echilibrul prin repere materiale (ordine, program, cauze, efecte), o comedie, un hohot de ras, pentru cei strafulgerati de Adevar (acestia isi vor da seama de cat de caraghiosi au fost tinandu-se de firul de praf), o implinire pentru cei ce au lucrat in Lumina si au sustinut spiritul/sufletul umanitatii de-a lungul secolelor, mileniilor, pentru ca fiecare om care a facut alegerea de a trai in Armonie, Adevar, Gratitudine, Iertare, Iubire, Pace, Compasiune, sa faca acest salt  (ei nu au incetat de a ne arata Calea in ciuda opozitiei noastre).

Ei da, fie ca va fi supratensiune sau lipsa de energie, unele sisteme se vor si strica si vor fi scoase din uz, trimise din nou la scoala vietii (vietilor), altele isi vor continua ascensiunea cu o noua viteza (energie, frecventa).

Si, ca paragraf final: cum nu am la dispozitie un sistem complex de cercetare-demonstrare, e foarte probabil ca cele de mai sus sa ramana la nivel de ganduri, interpretari, pana cand se vor dovedi false sau adevarate empiric, in timp real. DAR exista multe studii, lucrari, cercetari realizate de oameni “cu diploma”, care atesta faptul ca realitatea nu e mereu cum pare a fi, e mereu ceva mai mult decat stim, decat ni se spune. Informatiile sunt peste tot, si cu cat veti studia mai mult, veti vedea ca toate converg catre un singur punct… Dar cum aceste informatii nu aduc nici bani, nici capacitate de dominare, ci doar putere individuala, nu vor fi niciodata promovate precum chimicalele, stirile odioase si manipulante… daca vrem sa gasim si o alta viziune asupra realitatii, o vom cauta, si o vom gasi.  

Daca nu suntem mai preocupati cu negarea decat cu cautarea.

Standard

One thought on “ce cred eu despre 2012

  1. carmen says:

    Am ales, asa e? am ales si tot ce ni se intampla e rezultatul alegerii noastre..nu e nici plata, nici lectie de invatat..este pur si simplu ceea ce am ales….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s