interpretari

IUBIREA

Se vorbeste mult despre Iubire. Se scrie mult despre Iubire. poate prea mult…

Da, Dumnezeu e Iubire. Viata e celebrare. Totul e o armonie. Toate relatiile ar trebui sa emane Iubire. Dar niciunul dintre cei care scriu sau vorbesc despre iubire nu explica de fapt ce inseamna Iubirea despre care vorbesc. Si uita adesea ca nu se adreseaza celor ce STIU ce inseamna Iubirea, ci cel mai adesea celor ce o cauta – constient sau nu. Caci cei care au cunosc sensul cuvantului, vor fi patruns complexitatea si totalitatea sa, si orice idee sau descriere noua a Iubirii va veni poate ca o completare a ceea ce stiu, si nu ca o revelatie, un “uau” in evolutia individului.

Vindecare prin Iubire, terapie prin Iubire, spatii de Iubire… unii le inteleg intelesul, dar nu cred ca pentru acesti “unii” se vorbeste si se scrie… ci pentru cei care au o inca inocenta sa creada ca omenirea poate exista si fara arme, chimicale, droguri… dar inca mai oscileaza intre ce cred ei si ce le spun ceilalti, iar o mare parte a acestora vor ridica din sprancene… caci fiecare dintre noi avem o anumita reprezentare a iubirii, si adesea nu se potriveste cu noua perspectiva. Pentru a intelege Iubirea in alt sens, trebuie fie sa se streaga toate “inregistrarile”, sensurile sale curente, sau sa se povesteasca, sa se expuna diferentele de sens.

Caci pentru cei mai multi iubirea inseamna sex. Inlocuiti deci, dragi autori, vraci, samani, maestri, in textele voastre Iubirea cu sex si veti intelege de ce exista atatea neintelegeri, de ce a vorbi de MISA e o usurare pentru cei care nu inteleg spiritualitatea! Au redus-o la ceva cunoscut, cu care sunt sau nu de acord.

 S-ar putea sa-mi spuneti ca nu e asa. Ca nu va adresati acestor oameni cu vederi inguste. Atunci de ce scrieti? Initiatii nu au nevoie de carti si materiale… daca vreti sa va ajutati semenii sa deschida usa spre lumina, incercati sa o faceti pe intelesul lor, pe masura capacitatii lor. Oricat de inguste ar fi vederile, aveti, avem datoria de a sadi o samanta… pe intelesul lor.

Povestiti-le ca Iubirea de care vorbiti este Caldura, Compasiune, Intelegere, Bucurie. Toate la un loc, fara a astepta NIMIC de la ceilalti. E o senzatie prelungita a ceea ce traiti cand revedeti persoane dragi, familiare dupa o lunga despartire. E sentimentul trait cand va vedeti copiii reusind in ceea ce fac.  

Sau folositi un alt cuvant in loc de Iubire – deplinatate, beatitudine, sau inventati unul! Inlocuiti cuvantul Iubire cu “Lumina”. Nu e nicio diferenta intre Lumina si Iubire… Si astfel trairile si reuniunile spirituale nu vor mai fi privite ca orgasme si orgii!

Voi, noi, ce stim despre ce vorbim, daca vorbim, avem datoria de a explica. Daca sunteti acolo, sus, printre galaxii si vi se pare pierdere de vreme explicarea notiunilor simple, e ok. E alegerea, libertatea fiecaruia. Eu cred insa ca odata ajunsi la a Vedea si Intelege se pierde dreptul de a spune “dupa mine potopul”, adica, EI trebuie sa inteleaga ce vreau sa spune, EU nu trebuie sa explic nimic. Daca omenirea trebuie sa faca saltul colectiv, astfel de atitudini nu sunt decat o piedica in evolutie. Dar da, e dreptul fiecaruia de a alege daca trage la caruta sau se pune de-a curmezisul drumului…

Standard

One thought on “IUBIREA

  1. carmen says:

    eu cred ca Iubirea nu poate fi explicata…si mai cred ca fiecare dintre noi o intelege si traieste in functie de nivelul de evolutie pe care se afla: unii inteleg sex, altii atasamente emotionale, altii compasiune, daruire ….
    stiu si cred cu toata fiinta mea, ca o data ce ai inteles Iubirea pe care Maestrii au cantat-o si trait-o cu toata fiinta lor, nu mai poti fi decat Iubire si asta ar trebui sa fie singura masura a vietii noastre pe Pamant, singura comparatie pe care trebuie sa o facem vreodata: ceea ce simtim este Iubire sau o stare emotionala temporara?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s