contemplari

sunt bogata

Sunt o fiinta bogata. Sunt bogata pentru ca am putut sa traiesc sentimentele si sa experimentez trairile cele mai diverse.

mi-am ingaduit sa fiu rea, sa fiu buna, calda, rece, atasata, furioasa, sa iubesc, sa urasc, sa fiu blazata , euforica, suparata, melancolica, razbunatoare, ingaduitoare, invidioasa, generoasa, senina sau incruntata,  sa-mi fie teama, sa fiu curajoasa, sa alin sau sa provoc. Sa fiu inger, sa fiu demon, pitic morocanos, zapacit, intelept… sa fiu copil, sa fiu calau… logica, pasionala, sentimentala…

Am trait toate aceste stari, si multe altele. Si daca ii intrebati pe cei ce ma cunosc cum sunt, probabil ca raspunsurile vor fi foarte diferite, functie de perioada in care ne-am intalnit, de experienta ce o traiam.

Am fost si sunt admirata, iubita, urata, ironizata, desconsiderata, ascultata, ignorata, invidiata, acuzata chiar si fara vina, iertata etc etc.

Si iata ca am devenit din ce in ce mai bogata! Bagajul meu de lectii invatate aici pe Pamant se mareste in fiecare zi. E mare, e greu, dar mi-l asum si-l car cu voiosie.

Ii pot intelege pe cei ce trec prin diverse etape ale vietii. Vreau sa vorbesc cu ei, vreau sa le arat, sa le povestesc ca se poate sa fii senin in mijlocul furtunii. as vrea sa schimb opinii, pareri, trairi cu toti ceilalti…

Cel mai adesea sunt vazuta ca  o ciudata… cinica, fitzoasa. Multora le e frica de mine. Ma amuza acest lucru. Nu stiu cum sa ma ia, ce sa-mi spuna, in ce categorie sa ma incadreze… Pentru ca in spatele cuvintelor pe care le spun nu e nimic altceva decat ce am spus. Si acest lucru e cel mai bizar lucru in societatea noastra! Da, comentez, exprim opinii si sentimente. Dar sunt pur si simplu comentarii, observatii, nu declaratii de razboi si nici de iubire.

Am invatat ca cel mai periculos lucru este sa fii sincer. Pentru asta platesti cel mai scump, adica ti se ia din bogatie. Pentru ca am invatat sa fiu eu, cea din interior, nu cea zugravita, imaginata, vazuta, influentata  de exterior si am invatat sa fiu deschisa catre univers, sa fiu sincera, sa traiesc fiecare clipa cu bucurie (pentru scepticii care citesc: da, ma bucur de fiecare clipa, in felul meu), platesc. Caci atunci  cand sinceritatea te acuza esti tentat sa-ti arunci bagajul si sa iei altul, mai usor, acceptat de lume, cel plin e meschinarie, falsitate, minciuna, intriga etc. (si unde pui ca noul bagaj iti asigura succesul in societate. tentant, nu?)

Dar nu o sa fac asta, imi pastrez bogatiile din bagaj. Insa, am o rugaminte, daca va pasa: va rog sa ascultati doar cuvintele pe care le spun. Vorbesc sincer, si nu e nimic in plus in spatele acestora. Nu le mai infloriti. Si daca le infloriti judecati-va pe voi, si nu pe mine!

Imi vad de Calea mea, o descopar in fiecare zi, cu fiecare pas. Da, sunt carari pe care am mai trecut de cateva ori, probabil cu capul in nori, fara sa fiu atenta, alerta, si a trebuit sa ma intorc. Da, acum invat ca nu am venit sa invatam sa fim indiferenti. Da, trebuie sa invatam sa ne detasam, dar nu sa fim indiferenti

Poate ca inca nu am invatat sa le spun oamenilor doar cat sunt pregatiti sa asculte. Vreau sa le dau mai mult decat imi cer, pentru ca stiu ca exista un izvor nesecat de Bunatate, Iubire, Armonie in Univers, vreau sa il vada si ei. Dar acest lucru e foarte periculos daca ei nu cauta decat ce e scris intre randurile pe care le scriu sau spun.

Da, sunt bogata. Si bogatia aceasta nu mi-o va lua nimeni.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s