contemplari

namaste, am revenit!

Facand inventarul site-urilor, identitatilor, paginilor social media etc pe care le-am creat in ultimul timp in mediul virtual, mi-am redescoperit blogul, prafuit, neatins de multa vreme.

Tin minte ca am inceput sa scriu pentru a-mi clarifica, in primul rand, mie insami felul in care realitatea se descompune, se recompune, se creeaza cu fiecare privire mai atenta in jur. Si iata ca mi se intampla din nou…

Dar daca acum un timp am cautat ce este sub aparente, sub mastile pe care le purtam, am cautat autenticitatea si congruenta dintre ce sunt – ce spun – ce fac, acum sunt pregatita sa nu mai insist sa vad partea buna si luminoasa a oamenilor, ci sa inteleg si sa accept ca aici, in 3D, trebuie sa fiu atenta si la ce acopera Esenta noastra.

Da… recunosc ca sunt naiva sa cred ca oamenii nu actioneaza din rautate pura, ci contextual, ca daca ajung sa comunic cu ei la nivelul potrivit voi vedea bunatatea lor intrinseca.

Dar… oricat de tare storci o portocala, din ea iese suc de portocala… si nu o zic eu, ci wayne dyer. Da, exista oameni rai. E usor sa fie rai. Nu trebuie sa mai fie nici rationali. Rautatea le da putere. E mai usor sa distruga decat sa creeze.

Da, oricat am vrea de mult, nu ne putem separa de omenirea care se deterioreaza sub ochii nostri. E bine sa renuntam la aroganta “mie mi-e bine”, intr-o lume care in esenta este bolnava.

Da, da, acolo, in adancuri totul e lumina, iubire, zen, armonie, abundenta, pace… Insa am venit in dualitate… si pana cand traim aceasta experienta, e bine sa fim constienti ca suntem diferiti, si, desi cu totii jucam acelasi joc al vietii pe Pamant, fiecare are regulamentul sau propriu, si nu va renunta la el.

Avedea doar bunatatea in oameni e ca si cand m-as uita la cer si as vedea in mod invariabil soarele. Doar soarele, indiferent de cat de innorat e afara. Si nu-mi iau umbrela cand ploua, pentru ca soarele e dincolo de nori.

….

Calatoria continua.

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s