contemplari

din jurnalul unui extraterestru (3)

Am observat, cu ingrijorare, ca la nivelul intregii omeniri si la toate nivelele lacomia si aroganta devin de nestapanit.

Cei carora nu le pasa decat de ei insisi devin din ce in ce mai vocali si agresivi, iar cei care nu vor sa intre in jocurile de putere si ale egoului se retrag… discret, in liniste.

Si totusi, nu se pot separa unii de altii. Exista o interdependenta, fac parte din acelasi sistem…  ca soarele si luna… exista fiecare in lumea sa. Se intalnesc din cand in cand pe acelasi cer, sau sunt opuse… jumatate din an domina soarele, jumatate, luna… dar fac parte dintr-un sistem, care ar avea de suferit daca oricare din ele ar disparea…

Echilibrul omenirii e dat de forte opuse… lacomie-generozitate, aroganta-modestie, razboi-pace, seceta-inundatie, bogatie-saracie.

Pamantul striga dupa ajutor… abia mai rezista sub presiunea furiei si suferintei oamenilor…

Nu suporta separarea omenirii – caci aceasta separare permite manifestarea puterii distructive. Iar cei ce vor sa evolueze, sa creeze si co-creeze nu se unesc. Au suferit interactionand cu ceilalti, si aleg bula lor…

Un timp am crezut ca acestia din urma sunt asemeni mie. Am participat la diverse activitati ale lor – le zic cursuri, meditatii, ateliere…

Eram atat de bucuros ca exista oameni cu care sa dezbati subiecte care pe altii ii sperie! Sa imi clarific niste nelinisti si ganduri pe care nu le-am avut inainte de a veni pe Pamant, si pe care nu stiam cum sa mi le oranduiesc in minte si suflet.

De exemplu, mi-a fost greu sa inteleg si sa accept ca sunt copii care sufera… de foame, de frig, de sete, de boli… ajunsesem sa am lacrimi in ochi la simpla vedere a unor copii pe strada, tarati spre gradinita de niste parinti grabiti sa ajunga la servici…

Imaginile din razboi m-au devastat.

Am crezut ca voi gasi raspuns la starile mele in grupurile de care spuneam. Dar am avut o noua revelatie: membri grupurilor sunt reticenti sa discute alte subiecte decat cele deschise de cel care organizeaza intalnirile! Iar acestia, in euforia descoperii fiintarii de dincolo de 3D ignora oamenii din 3D.

Si daca nu era destul, nu am gasit cale de dialog intre noi, “ceilalti”/”cursanti” etc…

M-am simtit izolat de propriile “mele” grupuri. Si cred ca si datorita faptului ca ceea ce ei simteau pentru prima data, pentru mine era firesc integrat in fiinta… dar, crezand ca e ceva nou, si asteptam o efervescenta a trairii – am fost mereu uimit ca nu mi se intampla nimic.

Eh si, in acele cercuri, nimeni nu spunea ca unele trairi si revelatii pot face deja parte din cotidian.

Asa am ajuns sa cred ca eu sunt defect!!

Din ignoranta fata de interiorul meu am crezut ca toti oamenii sunt buni si corecti, si ca eu am multe de invatat, ca sunt rau si nedrept ca reactionez asa cum reactionez cand simt ca ceva nu e just.

Eu nu stiu sa ma retrag din orice situatie din fata celor vocali si irationali deopotriva. Cred ca niciodata nu am permis sa mi se incalce “teritoriul” – adica limitele de acceptare, de toleranta.

Da, pot sa inteleg jocurile echilibrului, dar fara a le permite celorlalti sa faca tot ceea ce vor. Sa nu opun rezistenta duce doar le dezechilibru si distrugere.

Da…. Am auzit poate prea des sa caut in mine sursa nedreptatilor din jur. Da, este corect, intr-un sistem echilibrat, si nu mai este cazul. Din pacate, oamenii au esuat lamentabil in diagnoza si tratamentul interior. Au mers in cealalta extrema… iar in polaritatea maxima, opusa, exista deopotriva sansa de a iesi din sistem – fie fiecare cu extrema lui, caz in care violenta va nimici totul, fie sa revii la un punct de echilibru – si in acest caz trebuie sa actionam si sa vrem si sa facem real ceva ca sa stam in system.

non-actiunea nu ajuta…

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s